Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Χανίων

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9 10:00-13:00  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ 12μ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΝΤΑΝΟΥ, ΕΛΟΥΣ, ΑΣΚΥΦΟΥ ΑΣΗ ΓΩΝΙΑΣ

Παρά τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών των απομακρυσμένων σχολείων και χωριών την περασμένη χρονιά και παρά τις διαβεβαιώσΠαρεις των διευθύνσεων α/βαθμιας και β/βαθμιας εκπαίδευσης το υπουργείο αποφάσισε να μην συμπεριλάβει ως δυσπρόσιτα  τα σχολεία τα σχολεία της Καντάνου και του Έλους.

Η απόφαση του υπουργείου  αποτελεί τμήμα μιας συνολικότερης πολιτικής υποβάθμισης των περιφερειακών σχολείων με απώτερο στόχο τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού, τη συρρίκνωσή τους και κατά περίπτωση το κλείσιμό τους. Έχει στόχο να διασπάσει το μέτωπο των εκπαιδευτικών – μαθητών- γονέων που είχε δημιουργηθεί.

Η επιλογή αυτή σηματοδοτεί χτύπημα στην οργανικότητα των σχολείων, απώλεια θέσεων εργασίας, διόγκωση της εργασιακής περιπλάνησης των εκπαιδευτικών, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία και καταστρατηγούνται τα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και μαθητριών. Υπενθυμίζουμε πως ο διπλασιασμός των μορίων στα δυσπρόσιτα για τους αναπληρωτές ήταν σοβαρό κίνητρο ως προς τη στελέχωσή τους.  Ο αποχαρακτηρισμός των δυσπρόσιτων σχολείων, σε συνδυασμό με τη μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την πρωτεύουσα του νομού, το υψηλό κόστος ζωής και τους εξαθλιωμένους μισθούς λειτουργεί αποτρεπτικά στο να δηλώνουν οι συνάδελφοι τα συγκεκριμένα σχολεία.

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές δήλωσαν τα σχολεία χωρίς να γνωρίζουν την εξέλιξη αυτή. Επίσης υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για διαρροές «πληροφοριών» από κύκλους του υπουργείου για συγκεκριμένες αναμοριοδοτήσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την ίση  αντιμετώπιση όλων των αναπληρωτών στο δικαίωμα επιλογής θέσης.

Τελικός αποδέκτης αυτής τη δυσμενούς κατάστασης είναι οι μαθητές και οι οικογένειές τους που βλέπουν τα σχολεία τους συνεχώς να υποβαθμίζονται.

Αποδεικνύεται πως η έξοδος από τα μνημόνια δεν αναιρεί διόλου την εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων, των νόμων και των μνημονιακών δεσμεύσεων για τα σχολεία.

  • Απαιτούμε να χαρακτηριστούν όλα τα παραπάνω σχολεία ως δυσπρόσιτα.
  • Υποστηρίζουμε τις κινήσεις γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών σε κάθε περιοχή που κινητοποιούνται για να υπερασπίσουν το σχολείο τους.
  • Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στη παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12/9 και ώρα 12μ στα γραφεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Παρασκευή 14/9 από 10 πμ μέχρι 13:00 έτσι ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να παραβρεθούν.

 

 

Για το Δ.Σ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
ΑΠΘ: Μια πόλη με ποικίλες όψεις - Διεθνές Συνέδριο για τη Θεσσαλονίκη των ρωμαϊκών χρόνων
Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 10.00
ΑΠΘ: Μια πόλη με ποικίλες όψεις - Διεθνές Συνέδριο για τη Θεσσαλονίκη των ρωμαϊκών χρόνων
Βία μεταξύ μαθητών
Ένταση στα σχολεία της Πάτρας: Δύο περιστατικά βίας ανηλίκων σε διάστημα δύο ημερών
Οι αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να διασφαλίσουν την ασφάλεια των μαθητών και την ομαλή λειτουργία των σχολείων
Ένταση στα σχολεία της Πάτρας: Δύο περιστατικά βίας ανηλίκων σε διάστημα δύο ημερών
Τραπεζικές απάτες
Online Banking υπό πολιορκία: Τα νέα κόλπα των απατεώνων και πώς σας «αδειάζουν» σε δευτερόλεπτα
Η ψηφιακή εποχή έκανε τις συναλλαγές γρηγορότερες αλλά και τις παγίδες πιο καλοστημένες — Ο πλήρης οδηγός για να μην πέσετε θύμα των σύγχρονων...
Online Banking υπό πολιορκία: Τα νέα κόλπα των απατεώνων και πώς σας «αδειάζουν» σε δευτερόλεπτα
Αλέξης Γρηγορόπουλος
Κάλεσμα εκπαιδευτικών για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου στα Προπύλαια στις 6 Δεκεμβρίου
Σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές κοινωνικές αδικίες, διώξεις, οικονομική υποβάθμιση και κρατική βία, ιδιαίτερα απέναντι σε εργαζομένους, νέους...
Κάλεσμα εκπαιδευτικών για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου στα Προπύλαια στις 6 Δεκεμβρίου