Thumbnail
ΕΛΜΕ Μαγνησίας
Με τροπολογία που ψηφίστηκε το καλοκαίρι  ομόφωνα από τη βουλή, παρέχεται κατά παρέκκλιση, απόσπαση σε εκπαιδευτικούς συζύγους στρατιωτικών, σε σχολείο μέχρι 20 χιλιόμετρα από τη στρατιωτική μονάδα του/της συζύγου.  Κατανοούμε την ανάγκη για συνένωση των οικογενειών των στρατιωτικών και πανεπιστημιακών. Δεν αντιλαμβανόμαστε όμως  γιατί αυτή η ίδια ανάγκη δεν υπάρχει στις υπόλοιπες οικογένειες, που αντιμετωπίζουν τα ίδια ή και μεγαλύτερα προβλήματα.

 Πάγια θέση μας είναι οι εκπαιδευτικοί  να υπηρετούν κοντά στον τόπο των συμφερόντων τους, κοντά στην οικογένεια τους. Ταυτόχρονα είναι αυτονόητη ανάγκη να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών, όλων των περιοχών, χωριών και νησιών. Οι τοποθετήσεις – αποσπάσεις θα πρέπει να γίνονται με πλήρως διαφανή και δίκαιο τρόπο,  συνεπώς πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και να καταργηθούν όλες οι συντεχνιακές εξυπηρετήσεις  και όλες οι  ρυθμίσεις που επιτρέπουν αδικίες και ρουσφέτια. Πρέπει να σταματήσει ο «εγκλωβισμός» εκπαιδευτικών για πολλά χρόνια σε απομακρυσμένες περιοχές, να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα που να καλύπτουν το κόστος διαμονής – μετακίνησης, να γίνουν επιτέλους μόνιμοι διορισμοί.

Καλούμε το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας στις τοποθετήσεις των αποσπασμένων να αποφασίσει  κατ' αναλογία εφαρμογή των επιμέρους νόμων και τροπολογιών  και να τοποθετηθούν όλες και όλοι  δίκαια. Ειδικότερα, παράλληλα με την εκ του νόμου τοποθέτηση των συζύγων στρατιωτικών και πανεπιστημιακών, να μην αδικηθούν οι εκπαιδευτικοί που έχουν παρόμοιες, ή μεγαλύτερες ανάγκες.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πάρει θέση για το ζήτημα . Να επεξεργαστεί ένα σαφές, διαφανές και δίκαιο σύστημα αποσπάσεων – τοποθετήσεων και να απαιτήσουμε την εφαρμογή του, με κατάργηση όλων των ρουσφετολογικών διατάξεων. Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ακόμα μια φορά  την θέση μας να καθοριστούν ως περιοχές απόσπασης οι περιοχές μετάθεσης,  για παράδειγμα να υπάρχουν αποσπάσεις από και προς την Α’ (χερσαία) Μαγνησία και τη Β’ (Νησιωτική).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών