Thumbnail
Ανακοίνωση

Ενόψει των επικείμενων προσλήψεων αναπληρωτών Γενικής και Ειδικής Αγωγής, το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καλεί τη ΔΔΕ Δωδεκανήσου να διευκολύνει τους αναπληρωτές που θα προσληφθούν στα Δωδεκάνησα, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να αναλάβουν υπηρεσία απευθείας στις σχολικές μονάδες τοποθέτησής τους, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να παρουσιαστούν πρώτα στην έδρα της ΔΔΕ στη Ρόδο.

Υπενθυμίζουμε ότι κάτι τέτοιο είχε γίνει και πέρυσι κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΕΛΜΕ και δεν είχε υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, απεναντίας η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων υποδέχτηκε με ανακούφιση τη ρύθμιση αυτή που τους απάλλασσε από σημαντική οικονομική επιβάρυνση και πρόσθετη ταλαιπωρία.

Στους δύσκολους καιρούς  μας καλούμε τη ΔΔΕ Δωδεκανήσου να αναλογιστεί τη δεινή οικονομική κατάσταση πολλών συναδέλφων και να προχωρήσει και φέτος στη σχετική διευκόλυνση, λαμβάνοντας υπόψη ταυτόχρονα και άλλες παραμέτρους που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη τη μετακίνηση των συναδέλφων (νησιωτικότητα της περιοχής μας, ακτοπλοϊκά δρομολόγια, μετακίνηση συχνά ολόκληρων οικογενειών κ.ά.).

Εξυπακούεται ότι μια τέτοια διευκολυντική ρύθμιση δεν θα έπρεπε να έχει καμιά επίπτωση στον υπολογισμό της προϋπηρεσίας των συναδέλφων και συνολικά στην υπηρεσιακή τους κατάσταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες: Οι εισακτέοι σε Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατό
Στρατιωτικές σχολές: Άνοιγμα της πρόσβασης και στα τέσσερα επιστημονικά πεδία για να αντιμετωπιστεί το ρεκόρ κενών θέσεων, η κατάρρευση βάσεων και οι παραιτήσεις
Στρατιωτικές σχολές: Περιορισμένα αποτελέσματα στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, κρίση εμπιστοσύνης στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών
Στρατιωτικές σχολές: Άνοιγμα της πρόσβασης και στα τέσσερα επιστημονικά πεδία για να αντιμετωπιστεί το ρεκόρ κενών θέσεων, η κατάρρευση βάσεων και οι παραιτήσεις
κεραι
Στη Βουλή το ζήτημα για τις επτά εγκαταστάσεις κεραιών σε απόσταση αναπνοής από σχολικές δομές στα Ιωάννινα
Νέα παρέμβαση για το «δάσος» κεραιών δίπλα σε σχολεία της Ανατολής Ιωαννίνων
Στη Βουλή το ζήτημα για τις επτά εγκαταστάσεις κεραιών σε απόσταση αναπνοής από σχολικές δομές στα Ιωάννινα