Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής στις 23 Ιουλίου 2018.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες πυροσβεστών και  εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη κατάσβεσης της φωτιάς και των απεγκλωβισμών των πυρόπληκτων, ήρθαν στην επιφάνεια:

  • η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού,
  • η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης, εξαιτίας της εφαρμογής των αντιλαϊκών – μνημονιακών πολιτικών που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και που δυστυχώς συνέβαλαν καθοριστικά κι αυτή τη φορά ώστε να μετράμε χαμένες  ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία κατά την οποία ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο,
  • οι διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών των πληγέντων από τη φωτιά περιοχών σε ό,τι αφορά την ανυπαρξία πολεοδομικού σχεδιασμού των περιοχών αυτών, την άναρχη και αυθαίρετή δόμησή τους καθώς και την καταστροφή και αυθαίρετη δόμηση δασικών περιοχών της Αττικής και την καταπάτηση και δόμηση των αιγιαλών και τον αποκλεισμό της πρόσβασης προς αυτούς από ιδιώτες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου για την ανακούφιση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας θα καταθέσει στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε η Δ. Ο. Ε. για τον σκοπό αυτό το ποσό των 1.000 ευρώ από το ταμείο του σωματείου μας και καλεί τους εκπαιδευτικούς μέλη του και τους συλλόγους διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της ευθύνης του να πράξουν ανάλογα (Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προχωρούν σε κατάθεση στον λογαριασμό της Δ.Ο.Ε. στην Τράπεζα Πειραιώς με ΙΒΑΝ:  GR 03 0171 0170 0060 1710 1591 494, αναγράφοντας οπωσδήποτε τα στοιχεία του καταθέτη - Σύλλογος ή/και πρόσωπο -  και την αιτιολογία «για την ενίσχυση των πυρόπληκτων». Θα πρέπει, επίσης, αφού προχωρήσουν στην κατάθεση, να ενημερώσουν τη Δ.Ο.Ε. με e-mail στο secretariat@doe.gr  όπου θα αναγράφουν τα στοιχεία τους και το κατατεθέν ποσό. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με απόλυτη διαφάνεια θα ανακοινώσει όλα τα ποσά που θα κατατεθούν καθώς και τη χρήση τους, αναλυτικά).

 Καλούμε ακόμα τις/τους συναδέλφους – μέλη του σωματείου μας να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους, στους τραυματίες και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής προσφέροντας αίμα για την άμεση στήριξη των τραυματιών που νοσηλεύονται και χρειάζονται αίμα, από τις 09:00  έως 14:00 στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων: ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΘΡΙΑΣΕΙΟ), Γ.Ν. Η ΕΛΠΙΣ (με έκτακτο διευρυμένο ωράριο από 09:00 έως 20:00).

 Επίσης όσοι συνάδελφοι βρίσκονται εκτός Αττικής μπορούν να δώσουν αίμα σε όλη τη χώρα στις πλησιέστερες νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας.

Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί και να αποκατασταθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι ζημιές που έχουν υποστεί οι κατοικίες – περιουσίες τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σολειν
Πρωτεΐνη από… ούρα: Η νέα τροφή των αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Η φινλανδική σκόνη Solein, που παράγεται από μικροοργανισμούς, αέρα και ουρία, θα δοκιμαστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος ως πιθανή λύση...
Πρωτεΐνη από… ούρα: Η νέα τροφή των αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Μαρία Κίτσου
Μαρία Κίτσου: «Αντιμετώπισα ένα θέμα με τα κιλά μου λόγω υγείας, έπεσε μια ανθρωποφαγία πάνω μου» (Video)
«Αντιμετώπισα ένα θέμα με τα κιλά μου λόγω υγείας, αλλά δυστυχώς έπεσε μια ανθρωποφαγία πάνω μου. Απορώ πώς μπορούν και το κάνουν»
Μαρία Κίτσου: «Αντιμετώπισα ένα θέμα με τα κιλά μου λόγω υγείας, έπεσε μια ανθρωποφαγία πάνω μου» (Video)
OPA
ΟΠΑ: ΣΕ ΦΕΚ οι νέες ρυθμίσεις για τις διαγραφές φοιτητών - Τι προβλέπεται
Ρυθμίσεις για φοιτητές με ειδικές ανάγκες, επαγγελματικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΟΠΑ: ΣΕ ΦΕΚ οι νέες ρυθμίσεις για τις διαγραφές φοιτητών - Τι προβλέπεται
ζαχαρακη
Ζαχαράκη για αναπληρωτές: Σήμερα η Γ' φάση, θα υπάρξει και επόμενη
Η υπουργός Παιδείας εκτίμησε ότι οι 7.800 προσλήψεις αναπληρωτών που αναμένονται σήμερα δεν θα κλείσουν το θέμα με τα κενά στα σχολεία
Ζαχαράκη για αναπληρωτές: Σήμερα η Γ' φάση, θα υπάρξει και επόμενη