Νέο περιστατικό άσκησης βίας κατά Εκπαιδευτικού στις Ερυθρές
Καταδικάζει η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ στην συνεδρίασή του στις 19/6, με αφορμή ένα ακόμη επεισόδιο άσκησης λεκτικής και σωματικής βίας, αυτή τη φορά στο σχολείο Ερυθρών, συζήτησε διεξοδικά το φαινόμενο και αποφάσισε τα εξής:

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιες πρακτικές, πρωτόγονης και τραμπούκικης βίας. Γνωρίζουμε ότι ο στόχος τους είναι ο εκφοβισμός των συναδέλφων και η εκτόνωση ενός συσσωρευμένου θυμού  - λόγω και της όξυνσης των δυσμενών κοινωνικών συνθηκών - σε ένα <<διπλανό>> και εύκολο στόχο.

Κάθε τέτοια ενέργεια, που προσβάλλει την προσωπικότητα και το έργο των εκπαιδευτικών και των δημόσιων σχολείων, ξεχνώντας ρόλους και τη βασική αρχή της συνεργασίας  όλων των παραγόντων  της σχολικής μονάδας, δεν είναι απλά ένα προσωπικό θέμα. Γι’ αυτό πρέπει να στηλιτεύεται με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, τόσο μέσω αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων, όσο και με την δυναμική παρέμβαση του σωματείου.

Τόσο οι σύλλογοι διδασκόντων όσο και η ΕΛΜΕ, πρέπει να μεριμνούν ώστε να υπάρχει στα σχολεία μας ένα κλίμα ελεύθερης και δημοκρατικής λειτουργίας, ώστε οι όποιες διαφορές προκύπτουν να επιλύονται εντός της σχολικής κοινότητας, χρησιμοποιώντας και την αρωγή των ειδικών δομών που παρέχει το εκπαιδευτικό πλαίσιο. Η εδραίωση αυτού του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, έχει ως αναγκαία προϋπόθεση την απομόνωση των φορέων τέτοιων βίαιων απόψεων και πρακτικών.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS