Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Μόνιμους διορισμούς τώρα - Να διοριστούν οι δικαστικά δικαιωμένοι συνάδελφοι
Ανακοίνωση

Η γενίκευση της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση έχει επιπτώσεις πρώτα απ’ όλα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, με τα χιλιάδες κενά και τις χαμένες διδακτικές ώρες, με την εναλλαγή, κάθε χρόνο, εκπαιδευτικών στο ευαίσθητο κομμάτι της ειδικής αγωγής, με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, ακόμα και βασικών ειδικοτήτων, ως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Δεν πάει άλλο!

Η πολιτική, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ -  ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε., οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και οι επιθυμίες του ΣΕΒ που θεωρούν τη μόρφωση και τους εργαζόμενους κόστος, τσακίζει τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη δουλειά. Τέρμα πια στην κοροϊδία όλων των κυβερνήσεων!

Επίσης μετά από την δικαστική προσφυγή επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 2008 αναγνωρίζεται σε αυτούς το δικαίωμα διορισμού τους .

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων τονίζει ότι αυτές οι δικαστικές αποφάσεις αφορούν ελάχιστους συναδέλφους και απαιτεί την άμεση πρόσληψή τους.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις της φετινής χρονιάς, που βρήκαν απέναντί τους τα ΜΑΤ και την Κυβερνητική καταστολή, είναι ελπιδοφόρες και μας δείχνουν τον δρόμο. Το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά θα το κερδίσουμε μόνο μέσα από την πάλη μας!

Συνεχίζουμε!

Διεκδικούμε αταλάντευτα εδώ και τώρα:

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους!

- Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συναδέλφων συμβασιούχων - αναπληρωτών. Καμία απόλυση!

- Μόνιμους διορισμούς των 25.000, τουλάχιστον, εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων!

- Εξίσωση των δικαιωμάτων ΤΩΝ ΑΠΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ με αυτά των μονίμων και μέτρα στήριξης όσο παραμένουν αναπληρωτές, για να έχουμε μία αξιοπρεπή διαβίωση (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση)!

Η ΚΑΙΝΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ!

σχετικά άρθρα