Thumbnail
Απεργία 30 Μάη

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας: Όλοι στην Γενική Πανεργατική Απεργία στις 30 Μάη!
Αγώνας διάρκειας!
Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ - ολιγαρχίας!

Συνάδελφοι,
Η κυβερνητική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήθεν «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και την επιτήρηση είναι στην πραγματικότητα ένα προπέτασμα καπνού! Τα κυβερνητικά στελέχη επιδίδονται σε μια νέα κούρσα ασύστολης δημαγωγίας, σποράς νέων αυταπατών με προφανή στόχο να ρίξουν σκόνη, να σηκώσουν κουρνιαχτό για το νέο κύκλο αντιλαϊκών μέτρων που προετοιμάζουν. Όλες οι πλευρές (κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ) έχουν άλλωστε προ πολλού δώσει τα χέρια και έχουν υπογράψει από κοινού την επιβολή νέων φοροληστρικών και αντεργατικών μέτρων που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, εκποιούν τη δημόσια περιουσία με στόχο το λεγόμενο κλείσιμο της περίφημης 4ης αξιολόγησης. Πίσω από τα ασύστολα ψεύδη και τη δημαγωγία για το «οριστικό τέλος των μνημονίων» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται μόνο τους όρους της διαιώνισης του καθεστώτος της επιτροπείας από ΕΕ – ΔΝΤ.
Συνάδελφοι,
Η 30 Μάη είναι ημέρα Γενικής Πανεργατικής Απεργίας! Οι συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ επιχειρούν για μια ακόμα φορά να υποτάξουν και να ξεπουλήσουν τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και το δίκιο των αιτημάτων μας, στο βωμό της κυβερνητικής πολιτικής και των απαιτήσεων της μεγάλης εργοδοσίας. Γι αυτό θέλουν να μετατρέψουν την Γενική Απεργία σε «ημέρα πανεθνικής δράσης», με αιτήματα περί της λεγόμενης «δίκαιης ανάπτυξης» και της «παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» που αναπαράγει κάθε τόσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν διστάζουν μάλιστα να μετατρέψουν το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα σε ουραγό της κυβερνητικής πολιτικής προσυπογράφοντας – από κοινού με τους
περίφημους «παραγωγικούς φορείς» - αιτήματα όπως η «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας».
Συνάδελφοι,
Δεν χωράει καμία αμφιβολία και δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή ταλάντευση. Στις 30 του Μάη κατεβαίνουμε αγωνιστικά και μαζικά στους δρόμους. Στις 30 του Μάη απεργούμε διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας, υπερασπίζοντας τα ζωτικά μας συμφέροντα. Στις 30 του Μάη απεργούμε γιατί:
•    Η αδιοριστία θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.
•    κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι δορυφόροι τους ικανοποιούν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, που ζητά να μη γίνουν μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών γιατί μας θεωρούν κόστος και ταυτόχρονα μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με υποσχέσεις για διορισμούς σε ...βάθος χρόνου.
•    είναι δικαίωμα των μαθητών μας να έχουν τον εκπαιδευτικό τους την αρχή της χρονιάς.
•    το Υπουργείο μας εμπαίζει προκλητικά όταν ονομάζει “υποστηρικτικές δομές” το ν/σ που διαλύει  ακόμα και τις στοιχειώδεις δομές υποστήριξης
•    η στήριξη της Ειδικής Αγωγής με μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων είναι άμεση ανάγκη.
•    δεν δεχόμαστε τη δαμόκλειο σπάθη της αντιδραστικής, τιμωρητικής αξιολόγησης που ανοίγει το δρόμο για νέες περικοπές, συγχωνεύσεις σχολείων και απολύσεις εκπαιδευτικών με τη «σύμφωνη» γνώμη μας
Στις 30 Μάη βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.
Με μαζικό πανεργατικό αγώνα διεκδικούμε
-    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών!
-    Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις! Να ζούμε με αξιοπρέπεια!
-    Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά! Να μην περάσουν οι νέες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που υπαγορεύουν ΕΕ – ΟΟΣΑ!
-    Να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια για την επιβολή της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων!
-    Να μπει φρένο στη νέα φοροληστρική καταιγίδα!
Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ!
Όλοι στον αγώνα!
Όλοι στην Γενική Πανεργατική Απεργία στις 30 Μάη και στις διαδηλώσεις!
Συνδικάτα ισχυρά – ταξικά – αγωνιστικά!


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Β.ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ    

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Β.ΛΙΒΑΝΟΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 3
Πανελλαδικές 2023: Σχολιασμός των θεμάτων Μαθηματικών ΕΠΑΛ από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
Σχολιασμός των θεμάτων Μαθηματικών ΕΠΑΛ από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο των Πανελλήνιων-Πανελλαδικών εξετάσεων 2023
Πανελλαδικές 2023: Σχολιασμός των θεμάτων Μαθηματικών ΕΠΑΛ από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία