Thumbnail
Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία. Ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος και συμμετέχουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Καταδικάζουμε τα φαινόμενα καταστολής στους αγώνες των εκπαιδευτικών, τα οποία όχι μόνο δεν μας αποθαρρύνουν αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο. Δηλώνουμε δυναμικά το «παρών» στους αγώνες για ένα σύγχρονο και πλήρως στελεχωμένο σχολείο που οφείλουμε ως γονείς και ως κοινωνία να παρέχουμε στα παιδιά μας.

 Διεκδικούμε:

-12χρονο Δημόσιο, Ενιαίο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά, με 2χρονη Δημόσια, Ενιαία και Δωρεάν Προσχολική Αγωγή.

- Άμεση κάλυψη όλων των κενών στη Γενική και Ειδική Αγωγή. Άμεση κάλυψη των κενών στην Παράλληλη Στήριξη βάσει των γνωματεύσεων των αρμόδιων φορέων Αύξηση των κρατικών κονδυλίων για την Παιδεία.

-Μαζικούς διορισμούς μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία.

-Σχολικά κτίρια σύγχρονα, ασφαλή, πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα με χώρους κατάλληλους για εκπαίδευση, άθληση, έρευνα, πολιτισμό, σίτιση.

-Ένα σχολείο που θα οργανώνει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και θα διοργανώνει εκδρομές παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου με δωρεάν πρόσβαση.

-Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα : 15 μαθητές ανά τμήμα για νήπια, Α΄ & Β΄ Δημοτικού, 20 μαθητές ανά τμήμα για τις υπόλοιπες τάξεις. Δημόσια, ασφαλή και δωρεάν σχολική μεταφορά από και προς το σχολείο.

- Ένα δωρεάν γεύμα στο σχολείο.

-Σύγχρονα και δωρεάν βιβλία που δε θα παραμορφώνουν το μυαλό και την ψυχή των παιδιών μας και θα προσφέρουν πολύπλευρη ανάπτυξη των γνώσεων, της κρίσης και της ωριμότητας των παιδιών μας.

-Στηρίζουμε το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο για την Παιδεία.

 Στις 16 Μάρτη 2018 στις 13:00, γονείς και εκπαιδευτικοί, συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας για ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας.

Μάρτιος 2018

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθηγητές
Όταν το σχολείο τελειώνει στις 14:00… αλλά οι απαιτήσεις συνεχίζονται
Η αλήθεια είναι σκληρή: κάθε ώρα που ένας δάσκαλος ή καθηγητής περνά στην τάξη, είτε για «απασχόληση» είτε για αντικατάσταση, είναι διδακτικό έργο....
Όταν το σχολείο τελειώνει στις 14:00… αλλά οι απαιτήσεις συνεχίζονται
tameio.jpg
Συντάξεις: Πόσα κερδίζουν ανά Ταμείο οι συνταξιούχοι το 2026 και το 2027 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς
Συντάξεις: Έως 312 ευρώ πάνω το 2026 και έως 696 ευρώ το 2027 [Αναλυτικοί πίνακες]
Συντάξεις: Πόσα κερδίζουν ανά Ταμείο οι συνταξιούχοι το 2026 και το 2027 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς