Thumbnail
Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία. Ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος και συμμετέχουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Καταδικάζουμε τα φαινόμενα καταστολής στους αγώνες των εκπαιδευτικών, τα οποία όχι μόνο δεν μας αποθαρρύνουν αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο. Δηλώνουμε δυναμικά το «παρών» στους αγώνες για ένα σύγχρονο και πλήρως στελεχωμένο σχολείο που οφείλουμε ως γονείς και ως κοινωνία να παρέχουμε στα παιδιά μας.

 Διεκδικούμε:

-12χρονο Δημόσιο, Ενιαίο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά, με 2χρονη Δημόσια, Ενιαία και Δωρεάν Προσχολική Αγωγή.

- Άμεση κάλυψη όλων των κενών στη Γενική και Ειδική Αγωγή. Άμεση κάλυψη των κενών στην Παράλληλη Στήριξη βάσει των γνωματεύσεων των αρμόδιων φορέων Αύξηση των κρατικών κονδυλίων για την Παιδεία.

-Μαζικούς διορισμούς μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία.

-Σχολικά κτίρια σύγχρονα, ασφαλή, πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα με χώρους κατάλληλους για εκπαίδευση, άθληση, έρευνα, πολιτισμό, σίτιση.

-Ένα σχολείο που θα οργανώνει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και θα διοργανώνει εκδρομές παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου με δωρεάν πρόσβαση.

-Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα : 15 μαθητές ανά τμήμα για νήπια, Α΄ & Β΄ Δημοτικού, 20 μαθητές ανά τμήμα για τις υπόλοιπες τάξεις. Δημόσια, ασφαλή και δωρεάν σχολική μεταφορά από και προς το σχολείο.

- Ένα δωρεάν γεύμα στο σχολείο.

-Σύγχρονα και δωρεάν βιβλία που δε θα παραμορφώνουν το μυαλό και την ψυχή των παιδιών μας και θα προσφέρουν πολύπλευρη ανάπτυξη των γνώσεων, της κρίσης και της ωριμότητας των παιδιών μας.

-Στηρίζουμε το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο για την Παιδεία.

 Στις 16 Μάρτη 2018 στις 13:00, γονείς και εκπαιδευτικοί, συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας για ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας.

Μάρτιος 2018

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kakopoiisi
Ξυλοδαρμός ανήλικης στην Πάτρα: Τη χτυπούσε με μπουνιές και καλώδιο – Συνελήφθη ο 54χρονος κηδεμόνας
Σοκαριστικές καταγγελίες για κακοποίηση 15χρονης στην Πάτρα, η οποία φέρεται να υπήρξε επανειλημμένα θύμα σωματικής βίας από τον 54χρονο κηδεμόνα...
Ξυλοδαρμός ανήλικης στην Πάτρα: Τη χτυπούσε με μπουνιές και καλώδιο – Συνελήφθη ο 54χρονος κηδεμόνας
molivia
Αδιέξοδο στη συνάντηση ΔΟΕ – Υπουργού Παιδείας: Η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στην ίδια πολιτική
Κρίσιμα ζητήματα εκπαιδευτικού κλάδου, επιλεκτικές απαντήσεις και η ανάγκη πολιτικής αλλαγής
Αδιέξοδο στη συνάντηση ΔΟΕ – Υπουργού Παιδείας: Η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στην ίδια πολιτική
ΕΑΠ - Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
ΑΣΕΠ 2Κ/2025: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 162 μόνιμες θέσεις στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)
Μόνιμες προσλήψεις για όλους τους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ - Συμμετέχουν απόφοιτοι Λυκείου, Γυμνασίου
ΑΣΕΠ 2Κ/2025: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 162 μόνιμες θέσεις στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)