Σύλλογος ΠΕ Αιγάλεω: Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί - Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολικής Αγωγή
Ανακοίνωση

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί!

Να δοθεί τέλος στην εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια!

Άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

Συνάδελφοι/ισσες

Την Παρασκευή 2-3-2018 πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο επιχειρήθηκε να διαλυθεί βίαια. Αντί γι αυτό οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές και μόνιμοι μπήκαν στο Υπουργείο και κατάφεραν να κάνουν μαζική συνέλευση αγώνα, η οποία κατέληξε στην απόφαση να γίνει επόμενο συλλαλητήριο την Παρασκευή 9-3-2018 για να έχει ο αγώνας συνέχεια, συνέπεια και κορύφωση. Το συλλαλητήριο αυτό όμως, στηρίχτηκε μόνο από πρωτοβάθμια σωματεία και όχι από την πλειοψηφία της ΔΟΕ.

Τα δύο συλλαλητήρια ήταν μόνο η αρχή. Ο αγώνας μας πρέπει να κλιμακωθεί πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά. Μέχρι τη νίκη! Με ένα δυνατό, μαζικό, ενωτικό κίνημα των μαχόμενων εκπαιδευτικών, που θα συγκρουστεί με την πολιτική της αδιοριστίας και των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών:

Ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω.

Στήριξε την απόφαση της Συνέλευσης Αγώνα που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Υπουργείο Παιδείας για αγωνιστική κλιμάκωση με νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο και απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Μάρτη, στο Υπουργείο Παιδείας.

Συμμετείχε στο κλιμάκιο που συναντήθηκε με τον υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη και το επιτελείο του

Οι απαντήσεις που πήραμε είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες της εκπαίδευσης όσον αφορά τους διορισμούς και τις διεκδικήσεις του κλάδου.

α. Στο αίτημα για διορισμούς και μονιμοποίηση όλων όσων δουλεύουν ο υφυπουργός απάντησε ότι αυτό θα γίνει με το τέλος της τέταρτης αξιολόγησης.

β. Στο αίτημα για διορισμούς με μόνο κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία και καμιά αναφορά σε προσοντολόγιο η απάντησή του ήταν πως το υπουργείο επεξεργάζεται ένα σύστημα που στη βάση θα έχει το πτυχίο αλλά θα υπάρχουν και άλλα κριτήρια τα οποία αρνήθηκε να αποκαλύψει.

γ. Στο αίτημα για παιδαγωγική επάρκεια μέσα στο πτυχίο απάντησε πως προσανατολίζονται στην αποδοχή της πρότασης του ΙΕΠ σύμφωνα με την οποία δημιουργείται ένας μηχανισμός πιστοποίησης της διδακτικής ιδιότητας για δασκάλους και καθηγητές μετά την κτήση του πτυχίου.

Οι απαντήσεις του Υπουργείου κινούνται μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας είναι απολύτως εναρμονισμένες με τις επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ , Η εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης όπως και των κυβερνήσεων από το 2011 και μετά, βασίζεται πάνω στις πολύ συγκεκριμένες, νεοφιλελεύθερης κοπής, προτάσεις του ΟΟΣΑ . Πρόθεση είναι να γίνει και η εκπαίδευση ένα ακόμα από τα Δημόσια αγαθά που διαλύεται και γίνεται εμπόρευμα για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των δανειστών και όχι της κοινωνίας. 

Αυτό δείχνει και η ιστορία που έχει ανοίξει με την παιδαγωγική επάρκεια αλλά και το προσοντολόγιο με το κυνήγι μορίων και μεταπτυχιακών πιθανότατα με αμοιβή.

Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε και την επόμενη και όσες Παρασκευές χρειαστούν θα είμαστε μπροστά στην πόρτα του Υπουργείου Παιδείας. Για το λόγο αυτό:

Προκηρύσσουμε τρίωρη (διευκολυντική) στάση εργασίας για την Παρασκευή 16 – 3 – 2018 από 08:15 έως 10:45 ή από 1:15 έως 16:00, ώστε μαζί με την τρίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ να μπορούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν σε 24ωρη απεργία (όσοι επιθυμούν) ή να κάνουν χρήση όποιων από τις στάσεις εργασίας τους βολεύουν για να συμμετέχουν στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο ΥΠΠΕΘ στις 13:00 που διοργανώνουν ΔΟΕ & ΟΛΜΕ. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας. Κανένα προσοντολόγιο. Κατάργηση του ν. 3848. Καμία συζήτηση για μόρια και κριτήρια που αποδέχονται την ανεργία κάποιων έναντι άλλων, οδηγούν σε απολύσεις και «κλοπή» προϋπηρεσίας. Κανένας εκπαιδευτικός στην ανεργία. Κανένας/καμιά συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του

Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Επαγγελματικά δικαιώματα στους τίτλους σπουδών. Όχι άλλη υποβάθμιση του πτυχίου. Όχι στην κερδοσκοπία των πιστοποιήσεων.

Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μονίμων. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Προστασία της μητρότητας των αναπληρωτριών με πλήρη καταβολή του μισθού τους.

Άμεση θεσμοθέτηση και εφαρμογή σε όλη την επικράτεια της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την πραγματοποίησή της (διορισμοί νηπιαγωγών-ίδρυση νηπιαγωγείων).

Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Απόδοση ΑΜΕΣΑ των οργανικών που έχουν συσταθεί και σύσταση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του Δημοτικού Σχολείου.

Αυξήσεις στους μισθούς για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.  Άμεσα αναγνώριση της διετίας 2016 – 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.

Συνολικό πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες παραμεθόριων/απομακρυσμένων περιοχών (έκπτωση στις μετακινήσεις, δωρεάν σίτιση κ.ά.).

Στήριξη της Ειδικής Αγωγής. Να ιδρυθούν όσα τμήματα Ένταξης χρειάζονται για την κάλυψη όλων των αναγκών. Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη με έναν εκπαιδευτικό ανά μαθητή.

Ολοήμερο με πλήρη λειτουργία και υπεύθυνο δάσκαλο. Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις εγγραφής μαθητών στο ολοήμερο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

Αγωνιζόμαστε για βαθιά και ολοκληρωμένη γνώση, καλλιέργεια της κριτικής σκέψης κόντρα στις δεξιότητες και τον κατακερματισμό της γνώσης. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.

best of network

σχετικά άρθρα

Πήγαν να της κάνουν έξωση ξημερώματα για να μη μαζευτούν αλληλέγγυοι-Αυτή ήταν η απάντηση
Πήγαν να της κάνουν έξωση ξημερώματα για να μη μαζευτούν αλληλέγγυοι-Αυτή ήταν η απάντηση
Εταιρεία real estate της αύξησε το ενοίκιο κατά 300%! Το δικαστήριο διέταξε έξωση σε... «μη εργάσιμη ώρα» - Ο κόσμος όμως μαζεύτηκε για πέμπτη φορά...
Πήγαν να της κάνουν έξωση ξημερώματα για να μη μαζευτούν αλληλέγγυοι-Αυτή ήταν η απάντηση