ΕΛΜΕ Ηλείας: Δεν υποχωρούμε - Αναπληρωτές και μόνιμοι κλιμακώνουμε τη δράση μας στις 16 Μαρτίου
Ανακοίνωση

Οι δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της Παρασκευής 2 του Μάρτη, η κατάληψη και  η μαζική συνέλευση στο Υπουργείο Παιδείας καθώς και τα νέα συλλαλητήρια που έγιναν στις 9 του Μάρτη  δείχνουν με σαφήνεια ότι ο κόσμος της αναπλήρωσης και της αδιοριστίας, αλλά και γενικότερα, ο κόσμος της εκπαίδευσης έχει τη διάθεση να διεκδικήσει αποφασιστικά μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα.

Αυτή  η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, καθ’ υπόδειξη Ε.Ε και ΟΟΣΑ συνεχίζει να αποδυναμώνει το δημόσιο σχολείο και να επιβάλει συνθήκες εργασιακής «γαλέρας». Έτσι αμφισβητούνται πλέον αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών, αλλά και των μονίμων εκπαιδευτικών και υπονομεύονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. 

Από τη μια συνεχίζεται ο εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας που υπόσχεται πιθανούς διορισμούς,  που θα ανακοινωθούν μετά την 4η αξιολόγηση (Οκτώβριο 2018) και γίνεται ξεκάθαρο ουσιαστικά, για άλλη μια φορά, ότι δεν θα γίνουν διορισμοί την επόμενη χρονιά·  από την άλλη το ΥΠΠΕΘ προσπαθεί να δημιουργήσει αόριστες προσμονές στους εξαθλιωμένους  αναπληρωτές συναδέλφους. Επιδιώκει να επενδύσει στην απελπισία τους ώστε να κάμψει την απροσδόκητη δυναμική που δημιούργησε η κινητοποίηση τους. Ξέρουν ότι «μία σπίθα αρκεί να φέρει τη φωτιά» και προσπαθούν να τη σβήσουν.

Εμείς όμως καλούμαστε να βάλουμε ένα τέλος στα σχέδια τους. 

Απαιτούμε άμεσα να πραγματοποιηθούν 25.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε γενική, επαγγελματική και ειδική αγωγή όλων των ειδικοτήτων, με κριτήριο το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία, έτσι ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.

Απαιτούμε τον μόνιμο διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Δεν πάει άλλο! Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί παλεύουμε για την κατάργηση της ελαστικής εργασίας.

Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 13.00: Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας για την ημέρα εκείνη 8.00-11.00 συμπληρωματικά με την 3ωρη στάση που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ (11.00-14.00 για τον πρωινό κύκλο, από τις 14.00 έως τις 17.00 για τα απογευματινά και από τις 18.00 έως τις 21.00 για τα εσπερινά ).

Παρακαλούμε τους συναδέλφους/σες να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 15 Μαρτίου στο e-mail: [email protected] ή τηλεφωνικά στη γραμματέα του ΔΣ Ε. Παυλοπούλου στο 6942841483 ή στο μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αναπληρωτών Γ. Κανδύλη (6942530185), προκειμένου να οργανώσουμε την μετακίνησή μας. (Εξετάζεται η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς με λεωφορείο).

best of network

σχετικά άρθρα

Ο Έλληνας που οδήγησε στο εδώλιο τη Mercedes
Ο Έλληνας που οδήγησε στο εδώλιο τη Mercedes
Το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρχε «κατασκευαστικό ελάττωμα», καταλογίζοντας ευθύνες στον γερμανικό κολοσσό Daimler, στην ελληνική θυγατρική, Mercedes...
Ο Έλληνας που οδήγησε στο εδώλιο τη Mercedes