ΕΡΑ ΠΕ: Όλοι/ες στην κινητοποίηση για μαζικούς μόνιμους διορισμούς
Κάλεσμα

Στις 2 του Μάρτη 2018, το εκπαιδευτικό κίνημα δημιούργησε μια σημαντική στιγμή στον αγώνα του για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και τη διεκδίκηση εργασιακών-εκπαιδευτικών -συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών.

Η αδικαιολόγητη καταστολή με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι εκπαιδευτικοί, όχι μόνο δεν υπέστειλε τη σημαία του αγώνα, αλλά αντίθετα  η ίδια η μαζικότητα της κινητοποίησης δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την παραπέρα άμεση κλιμάκωση του αγώνα σε ενωτική και μαχητική βάση.

Η ΕΡΑ καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς στον κοινό αγώνα, υπερασπιζόμενη το συλλογικό μαζικό κίνημα, μακριά από διασπαστικές παραταξιακές τακτικές.

Τα συνεχή μνημόνια, η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η παράταση της αδιοριστίας, η ελαστική εργασία έχουν επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις με άμεσες επιπτώσεις στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο δρόμος που μας μένει είναι ένας και είναι μονόδρομος, αυτός του αγώνα και της διεκδίκησης για:

• Πρόσληψη με μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών που κάθε χρόνο καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μαζικούς διορισμούς ΤΩΡΑ.
  • Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές
  • Μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τμήμα
  • Κατάργηση του Ν3848/10 και νέο σύστημα προσλήψεων που θα βασίζεται στην προϋπηρεσία των συναδέλφων αναπληρωτών που υπηρετούν επί χρόνια στο δημόσιο σχολείο.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.
  • Κατάργηση των Μνημονίων - σταμάτημα της επιτροπείας  και των πολιτικών λιτότητας.
  • Παρασκευή 16 Μαρτίου ο αγώνας συνεχίζεται

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ- ΟΛΜΕ

όλοι και όλες στις πανεκπαιδευτικές απεργιακές συγκεντρώσεις

στην Αθήνα, στη 1μ.μ., στο υπουργείο Παιδείας