Παρεμβάσεις Συλλόγου «ο Μακρυγιάννης»: Όλοι στο υπουργείο την Παρασκευή στις 13.00
Ανακοίνωση

Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση

Η πανελλαδική - πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Παρασκευής 2 Μαρτίου με τη μαζικότητα και τη δυναμική που απέκτησε έδειξε καθαρά ότι ο κόσμος της αναπλήρωσης και της αδιοριστίας αλλά και γενικότερα ο εκπαιδευτικός κόσμος βρίσκεται σε αγωνιστική ανάταση και διεκδικεί αποφασιστικά μαζικούς διορισμούς απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές. 

Αυτός ο κόσμος δεν λύγισε μπροστά στην πολιτική της καταστολής αλλά με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα έσπασε την τρομοκρατία, έκανε κατάληψη του Υπουργείου Παιδείας και σε μια μαζικότατη συνέλευση εκατοντάδων εκπαιδευτικών αποφάσισε αγωνιστική συνέχεια με νέα απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 9 Μάρτη.

Το υπουργείο, μπροστά στη δύσκολη θέση που είχε βρεθεί, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της αντιπαράθεσης  κάλεσε στο Υπουργείο τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ την Τετάρτη 7 Μαρτίου να συζητήσουν υποσχόμενοι κάποιους διορισμούς… σε βάθος 3ετίας… με κάποιο σύστημα που θα το συζητήσουμε.. αν το επιτρέψουν οι «θεσμοί»… κλπ.. για πολλοστή φορά. Ήθελε να συζητήσουν πίσω από κλειστές πόρτες, μακριά από τα ενοχλητικά συνθήματα των εκπαιδευτικών, στοχεύοντας στην εκτόνωση των κινητοποιήσεων και στην ανάκτηση της πρωτοβουλίας των κινήσεων. Η ΟΛΜΕ επέλεξε να πάει, η ΔΟΕ πήρε απόφαση να μη συναντηθεί σε μέρα που δεν υπάρχει κινηματικό γεγονός.

Η απάντηση στο υπουργείο δόθηκε από το εκπαιδευτικό κίνημα στις 9 Μάρτη  με τη συνέχεια των κινητοποιήσεων πανελλαδικά μετά από κάλεσμα 41 συλλόγων Π.Ε και ΕΛΜΕ και συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων. Στη συνάντηση αντιπροσωπείας των συγκεντρωμένων με τον Υφυπουργό Παιδείας αναδείχθηκε η αναλγησία της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και η επιμονή στις αντιεκπαιδευτικές μνημονιακές πολιτικές των μηδενικών διορισμών.

Ο αγώνας μας κλιμακώνεται την Παρασκευή 16 Μαρτίου

Για την Παρασκευή ισχύει μόνο η στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΔΟΕ: τις 3  τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος.

(Ο Σύλλογός μας με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ είναι ο μοναδικός από τους 7 Συλλόγους της Α΄ Αθήνας και ίσως και από τους 35 Συλλόγους της Αττικής που δεν κήρυξε επιπλέον στάση 3ωρη εργασίας για να μπορεί να γίνει και 24ωρη απεργία για όποιον επιθυμεί.)

best of network

σχετικά άρθρα

Περισσότεροι Παλαιστίνιοι θα μπορούν να φοιτούν σε Ελληνικά Πανεπιστήμια
Περισσότεροι Παλαιστίνιοι θα μπορούν να φοιτούν σε Ελληνικά Πανεπιστήμια
Τι συμφωνήθηκε στη συνάντηση του Κώστα Γαβρόγλου με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Παλαιστίνης
Περισσότεροι Παλαιστίνιοι θα μπορούν να φοιτούν σε Ελληνικά Πανεπιστήμια