Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας: Απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Μάρτη στο Υπ. Παιδείας
(Με τη μορφή τρίωρων στάσεων)

Καλέσματα και πρόγραμμα δράσης της επόμενης εβδομάδας

Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας χαιρετίζει, στηρίζει και συμμετέχει στο φρέσκο, συλλογικό και μαχητικό κίνημα για μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση. Θεωρεί ότι ο στόχος να σπάσει το «μνημόνιο στην εκπαίδευση» με τους μηδενικούς μόνιμους διορισμούς, την αύξηση της ελαστικής εργασίας και τη διαρκή συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου με εργαλεία του ΟΟΣΑ είναι καίριος! Γι αυτό:

1) Συνεχίζονται οι ενημερώσεις στα σχολεία από μέλη του ΔΣ.

2) Καλεί σε Γεν. Συνέλευση την Τρίτη 13-3-2018 και ώρα 7.00μμ στο Εργ. Κέντρο, ώστε: α) Να δημιουργηθεί συλλογικά το πολιτικοσυνδικαλιστικό πλαίσιο που θα συνολικοποιήσει τους αγώνες ενάντια στη συρρίκνωση του σχολείου και υπέρ του σχολείου με όλη τη γνώση και για όλους τους μαθητές β) Να στηρίξει τα πάσης φύσης εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αρχής γενομένης από τους μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών, στηρίζοντας όλη την προϋπηρεσία τους και για όλους τους κλάδους.

3) Προετοιμάζει συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης 14/3/2018

4) Μισθώνει λεωφορεία για μετάβαση στο Υπ. Παιδείας την Παρασκευή 16/3/2018 το πρωί, μέρα απεργιακής πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης.

5) Προκηρύσσει συμπληρωματικές στάσεις εργασίας σ’ αυτές του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ως εξής: α) 8.00πμ-11.00πμ για τα πρωινά σχολεία, β) 5.00μμ-7.00μμ για τα απογευματινά (και ΙΕΚ) και γ) 9.00μμ – 11.00μμ για τα εσπερινά.

ΥΓ: Την Παρασκευή 9/3/2018 δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση, αφού το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν προκήρυξε στάσεις εργασίας.

best of network

σχετικά άρθρα