Thumbnail
Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής Περιστέρι

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των συναδέλφων, από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και πρωτοβουλιών αναπληρωτών, την Παρασκευή 2 Μάρτη στο Υπουργείο Παιδείας με βασικά αιτήματα: μαζικούς μόνιμους διορισμούς, ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών κλπ. Η αποφασιστικότητα και μαχητικότητα των συναδέλφων αναπληρωτών συνέβαλλε στην επιτυχία της κινητοποίησης.

Καταγγέλλουμε την βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που σε συνέχεια των μνημονιακών  αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζει το Υπουργείο σε βάρος της εκπαίδευσης, αιματοκύλησαν και αντιμετώπισαν με δακρυγόνα και χημικά τους διαδηλωτές. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για την επίθεση των ΜΑΤ στο Υπουργείο Παιδείας!

O αγώνας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς είναι μέρος του αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων του λαού. Μια σπίθα μπορεί να βάλει φωτιά στο κάμπο, λένε,  κι αυτό το γνωρίζουν οι επικεφαλείς των Υπουργείων και των θεσμών.

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε συνέλευση στο ισόγειο του Υπουργείου και αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων και νέα συγκέντρωση στο Υπουργείο την ερχόμενη Παρασκευή 9/3/18.

Αποφασίζουμε να καλέσουμε όλους τους συνάδελφους να αγκαλιάσουν τις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών συναδέλφων, γιατί δίχως μαζικούς μόνιμους διορισμούς είναι αδύνατο να λειτουργήσουν τα σχολεία μας.  Θα εντείνονται ολοένα και περισσότερο οι συνθήκες της εργασιακής περιπλάνησης και πειθάρχησης, του φόβου, των επαπειλούμενων αξιολογήσεων και συγχωνεύσεων. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τέλειωσαν.

  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση.
  • Διορισμός, τώρα, όλων των αναπληρωτών με βάση το χρόνο κτήσης πτυχίου και την προϋπηρεσία.
  • Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.
  • Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς
  • Ανατροπή του αντι-εκπαιδευτικού μνημονίου κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ.

Καλούμε στις νέες κινητοποιήσεις την Παρασκευή 9 Μάρτη και 16 Μάρτη στις 13:00 στο Υπουργείο. Καλούμε όλα τα σωματεία του Δημοσίου να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις. Καλούμε την ΟΛΜΕ να μπει μπροστά και να προκηρύξει στάσεις εργασίας, κύκλο γενικών συνελεύσεων και συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ, με ορίζοντα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις  30 Μάρτη.    

                                                    Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη - Πρύτανη ΔΙΠΑΕ
ΔΙΠΑΕ: Συνάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη με τον πρύτανη Σταμάτη Αγγελόπουλο
Συνάντηση του Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
ΔΙΠΑΕ: Συνάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη με τον πρύτανη Σταμάτη Αγγελόπουλο
Εκπαίδευση
Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας: Καταδίκη των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων με ευρεία πλειοψηφία
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας στο πλευρό της ΕΛΜΕ – Καταδίκη των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων με ευρεία πλειοψηφία
Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας: Καταδίκη των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων με ευρεία πλειοψηφία
Πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο
Ναυάγιο στην Πύλο: Ποινική δίωξη στον αρχηγό του Λιμενικού και άλλους τρεις ανώτερους αξιωματικούς
Νέα ποινική τροπή στην υπόθεση του ναυαγίου της Πύλου – Στο κάδρο και ο αρχηγός του Λιμενικού
Ναυάγιο στην Πύλο: Ποινική δίωξη στον αρχηγό του Λιμενικού και άλλους τρεις ανώτερους αξιωματικούς