Ο εμπαιγμός Υπουργείου συνεχίζεται... για τα κενά στη διεύθυνση Πειραιά
Των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Πειραιά Χ. Καπόνη και Β. Κουτσώνη 

  Μόλις πριν μια εβδομάδα στείλαμε ενημερωτικό για τα κενά στη διεύθυνση Πειραιά και είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε, μιας και η κατάσταση πια φτάνει ξεκάθαρα στα όρια του εμπαιγμού και της κοροϊδίας.

   Όταν στείλαμε το προηγούμενο δελτίο ενημέρωσης είχαν ζητηθεί 10 αναπληρωτές δάσκαλοι για πρωινά κενά και το Υπουργείο έστειλε μόνο 2. Αυτή τη στιγμή, με 14 πια κενά σε πρωινά τμήματα δεν έγινε καμία πρόσληψη δασκάλου στην Α΄ Πειραιά, παρά μόνο 3 στη Β΄  Πειραιά.

   Ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί είναι σε απόγνωση, ενώ τα συγκεκριμένα σχολεία δεν μπορούν να καλύψουν το πρωινό πρόγραμμα, το Υπουργείο συνεχίζει αδιατάρακτα να εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα, να προτάσσει την πιστή τήρηση του Μνημονίου και να κάνει τις προσλήψεις με το σταγονόμετρο. Την ίδια στιγμή,  μέσω των δικαιολογιών - υπεκφυγών περί “my school”, προσπαθεί να μοιράσει αλλού τις ευθύνες και να αποφύγει τις αντιδράσεις για την πραγματική διάσταση του προβλήματος.

   Γίνεται ολοφάνερο πια ότι το Υπουργείο Παιδείας και η πολιτική ηγεσία του προσανατολίζεται να καλύψει μόνο ένα μέρος των κενών, συνεχίζοντας την ίδια καταστροφική γραμμή διάλυσης του δημόσιου σχολείου, όπως όλοι οι προκάτοχοί του. Μόνη αντίσταση σε όλα αυτά μπορεί να αποτελέσουν οι αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος, οι οποίοι θα προασπίζονται τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τη μόνιμη σταθερή εργασία, την ολοκληρωμένη μόρφωση και εκπαίδευση των μαθητών. Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ΕΙΝΑΙ  Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

 

Των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Πειραιά

Χρήστου Καπόνη  [email protected]

       Βύρωνα Κουτσώνη  [email protected]

   Εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο των

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ

 

 

 

 

σχετικά άρθρα