Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Μετά το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017, ο οποίος προκάλεσε ζημιές σε σχολικά κτήρια της πόλης της Κω, το 1ο ΓΕΛ Κω «Ιπποκράτειο» και το 2ο ΓΕΛ Κω «Οδυσσέας Ελύτης» οδηγήθηκαν αναγκαστικά στη λύση της λειτουργίας σε όμορα σχολικά κτήρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με απογευματινό ωράριο για ολόκληρο το σχολικό έτος 2017-2018, γεγονός που προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στους μαθητές -ιδιαίτερα της Γ' Λυκείου- και στις οικογένειές τους.

Ως εκ τούτου η Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου θεωρεί δίκαιο το αίτημα γονέων και μαθητών να υπάρξει μέριμνα για την ενίσχυση των μαθητών των δύο ΓΕΛ οι οποίοι θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Θεωρούμε ότι ο ενδεδειγμένος τρόπος ενίσχυσής τους, απέναντι στις δυσκολίες και τη γενικότερη αναστάτωση που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, είναι η ένταξη τους σε ιδιαίτερη κατηγορία εισακτέων με τη μορφή ενός μικρού ποσοστού επί των εισακτέων κάθε πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τμήματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στα πρότυπα ανάλογης πρόβλεψης που ίσχυσε το 2014 στους υποψήφιους της Κεφαλονιάς.

Η μορφή αυτής της μέριμνας δεν προκαλεί ανισότητα σε βάρος των υπολοίπων υποψηφίων, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για επιπλέον θέσεις εισακτέων, οι οποίες εξάλλου δεν θα υπερβούν τις λίγες δεκάδες, όσοι εξάλλου είναι και οι υποψήφιοι των παραπάνω σχολικών μονάδων.

Θεωρούμε παράλληλα επιτακτική ανάγκη την επιτάχυνση των διαδικασιών από τους αρμόδιους φορείς για την έγκαιρη και πλήρη αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων των 1ου ΓΕΛ και 2ου ΓΕΛ και του 1ου Γυμνασίου Κω, ώστε η ερχόμενη σχολική χρονιά να αρχίσει το Σεπτέμβρη με τα τρία σχολεία να στεγάζονται στα κτήριά τους και με λειτουργία πρωινού προγράμματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ                     ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συνταξεις
Αναδρομικά έως 2.500 ευρώ για εργαζόμενους συνταξιούχους – Ποιοι κερδίζουν αυξήσεις
Νέος επανυπολογισμός συντάξεων φέρνει προσαυξήσεις και επιστροφές χρημάτων σε χιλιάδες δικαιούχους
Αναδρομικά έως 2.500 ευρώ για εργαζόμενους συνταξιούχους – Ποιοι κερδίζουν αυξήσεις
θρανία
Υπουργείο Παιδείας: Αντίστροφη μέτρηση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Τι ισχύει για σχολεία και Πανελλαδικές
Πανελλαδικές 2026: Η αργία του Αγίου Πνεύματος αλλάζει το εξεταστικό πρόγραμμα
Υπουργείο Παιδείας: Αντίστροφη μέτρηση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Τι ισχύει για σχολεία και Πανελλαδικές