Επιστολή του Συλλόγου Εργαζόμενων στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π προς τον Υπουργό Παιδείας
Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
(Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π)

Προς:     1. Υπουργό Παιδείας Έρευνας          
                   και  Θρησκευμάτων
κο Γαβρόγλου Κωστα
2. Υφυπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
κο Μπαξεβανάκη Δημήτριο.
 
                                                                                       Κοιν:   1. Πρόεδρο Δ.Σ.  Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. κο Δαγδιλέλη  Βασίλειο
                                   2. Μέλη Δ.Σ. Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
           3. Διευθύνουσα Σύμβουλο
                                      κα Γιαννακοπούλου Ελένη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με ιδιαίτερη έκπληξη λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο την Παρασκευή, 1/12/2017 και ώρα 13:30, μήνυμα το οποίο μας καλούσε να καταθέσουμε, πριν τη λήξη του ωραρίου μας, έντυπα αίτησης για το υπόλοιπο της κανονικής μας άδειας του 2017. Θεωρούμε ότι το χρονικό διάστημα που δόθηκε για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που σχετίζεται τόσο με τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Οργανισμού όσο και με τον οικογενειακό προγραμματισμό μας είναι ασφυκτικό και αποτελεί μια ακόμη ένδειξη του νέου τρόπου αντιμετώπισης των εργαζόμενων από τη διοίκηση το τελευταίο εξάμηνο.
Είμαστε οι πρώτοι που περιφρουρούμε εδώ και χρόνια την ομαλότητα και την ευρυθμία του Οργανισμού. Έχουμε δώσει τα τελευταία χρόνια μάχη, συχνά σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με ολιγάριθμο προσωπικό, για να φέρουμε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Δεν περιμένουμε να ακούσουμε επαίνους, άλλωστε αποτελεί χρέος μας η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Περιμένουμε όμως από τους προϊσταμένους μας της διοίκησης την αρμόζουσα ανθρώπινη και θεσμική συμπεριφορά. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα αυτά εκλείπουν. Την ομαλή συνεργασία των τελευταίων χρόνων, ιδίως μετά την ανάληψη της Προεδρίας από τον Β. Δαγδιδέλη, την έχει αντικαταστήσει μια αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Θεωρούμε θλιβερό να υπάρχουν φαινόμενα, όπως της απαγόρευσης εργαζόμενου να εισέλθει στο χώρο εργασίας του, όπως δυστυχώς το βιώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ή φαινόμενα προπηλακισμού και απειλών εναντίον των εργαζόμενων.
Ερχόμαστε στο ζήτημα των αδειών. Όλοι γνωρίζουν ότι κανονικές άδειες, είτε δεν δόθηκαν στους συναδέλφους, είτε περικόπηκαν με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης, γεγονός που προκάλεσε και την παρέμβαση του ΣΕΠΕ και την επιβολή του προστίμου των 9000 €, γεγονός πρωτόγνωρο για δημόσιο φορέα. Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε ότι εκπρόσωπος της Διοίκησης εξέφρασε την  πρόθεση να καταλογιστούν ευθύνες στο θέμα των αδειών και του προστίμου σε υπαλλήλους του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για νέα στόχευση συναδέλφων θα μας βρει απέναντι.
 Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, το θέμα της μη χορήγησης αδειών στο προσωπικό είναι συνδεμένο με την υποστελέχωση του οργανισμού, αλλά και με το μεγάλο όγκο εργασιών που έχει ο φορέας. Αυτό είθισται να οδηγεί στη μεταφορά των αδειών από τον ένα χρόνο στον άλλο. Η γόνιμη συνεργασία που είχαμε, όπως προαναφέρθηκε, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. τον οδήγησε να αναλάβει την ορθολογική απόφαση για τη μεταφορά των αδειών του 2016 στο 2017.
Ωστόσο η νέα κατεύθυνση της διοίκησης θα οδηγήσει τους εργαζόμενους σε εξάντληση από την εντατικοποίηση της εργασίας και τη συχνή επέκτασή της τα Σαββατοκύριακα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την έλλειψη χρηματοδότησής του φορέα από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, δημιουργούν ένα εκρηκτικό περιβάλλον και δυσχεραίνουν αφάνταστα τη λειτουργία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Κύριε Υπουργέ,
Είμαστε ένα νέο Δ.Σ. που δεν έχει πείρα στο δημόσιο διάλογο και ενδεχομένως η γλώσσα της επιστολής να είναι έντονη, πέρα από τα όρια μιας τυπικής ανταλλαγής εγγράφων. Θέλαμε, όμως, να περιγράψουμε σε γενικές γραμμές τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον Οργανισμό και να ζητήσουμε την αρωγή σας, προκειμένου να αποκατασταθεί ένα κλίμα δημοκρατικό και καλής συνεργασίας στον Οργανισμό με σεβασμό στα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματά μας.

     Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                         Ο Γενικός Γραμματέας
     Δασκαλάκης Θωμάς                      Ζέζας Διονύσιος

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία - Τζανάκης: Οι 600 ασυμπτωματικοί θα είχαν δώσει μέχρι 12.000 κρούσματα

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 21 Απριλίου

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
Διαμαρτυρία στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης από τη Γ' ΕΛΜΕ την Τετάρτη, στις 14:30, με αιτήματα μόνιμους διορισμούς και να δοθούν στη δημοσιότητα τα...
Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και τηλεκπαίδευση σε κατειλημμένα σχολεία
Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία - Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ και εξώδικα σε...
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς έξω από γήπεδο σε χωριό της Κατερίνης - Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο 58χρονος -...
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς