Thumbnail
 Β ΕΛΜΕ Αθήνας

Στηρίζουμε ολόψυχα τον αγώνα των αγωνιστών που είναι  φυλακισμένοι στις φυλακές της Τουρκίας και βρίσκονται σε πολυήμερη απεργία πείνας.

Η εξουσία του ΑΚΡ του κόμματος του Ερντογάν, μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιούλη 2016, έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης .

Χιλιάδες αριστεροί και δημοκράτες δημόσιοι υπάλληλοι μεταξύ αυτών, χιλιάδες εκπαιδευτικοί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου απολύθηκαν και πολλοί βρέθηκαν στις φυλακές. Το πραξικόπημα ήταν μια καλή ευκαιρία για να διωχθούν από το κράτος και το δημόσιο τομέα όλοι οι ανεπιθύμητοι.

Η ακαδημαϊκός  Nuriye Gülmen και ο εκπαιδευτικός Semih Özakça ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 9 Μαρτίου 2017 για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις παράνομες και αυθαίρετες απολύσεις και διώξεις του Ερντογάν και του κόμματος του.

Έγιναν η φωνή εκατομμυρίων που αντιστέκονται στο φασισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης των απολυμένων, των φυλακισμένων.

Όταν η αντίσταση τους μεγάλωσε και διαδόθηκε σ΄όλη την Τουρκία συνελήφθησαν στην 76η ημέρα της απεργίας πείνας τους. Σήμερα συνεχίζουν μέσα από τη φυλακή και η πρώτη δίκη τους πρόκειται να γίνει στην Άγκυρα στις 14 Σεπτέμβρη.

Τα αιτήματα τους είναι να επιστρέψουν στις δουλειές τους . Να πάρουν πίσω τα κλεμμένα δικαιώματα τους. Στεκόμαστε στο πλευρό τους και στο πλευρό των Τούρκων αγωνιστών που κάνουν απεργία πείνας συμπαράστασης στα Προπύλαια αλλά και σ΄άλλες χώρες στην Ευρώπη.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΝΑΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aeroplano-aerodromio-ypa-taksidi.jpg
Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη για 40.000 νέους: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το DiscoverEU
Ποιοι δικαιούνται το «χρυσό εισιτήριο» της ΕΕ και μέχρι πότε μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο δημοφιλές πρόγραμμα
Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη για 40.000 νέους: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το DiscoverEU
Καιρός, σκόνη, κακοκαιρία, πρόγνωση καιρού
Ο καιρός σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο: Τι αναμένουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Το «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και λασποβροχών επιμένει – Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία, η πρόγνωση για το διήμερο
Ο καιρός σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο: Τι αναμένουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
μαθητές παιδια
Οικογένεια χωρίς στήριξη: Τα «παράδοξα» του ΕΦΚΑ με τα επιδόματα τέκνων
Καθυστερήσεις, αποκλεισμοί και υπερφορολόγηση πλήττουν γονείς με ανήλικα παιδιά, ακόμη και σε μια περίοδο έντονης δημογραφικής κρίσης
Οικογένεια χωρίς στήριξη: Τα «παράδοξα» του ΕΦΚΑ με τα επιδόματα τέκνων