Thumbnail
Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού  που έπληξε την Κω, καθώς και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Αναδείχθηκε, δυστυχώς με τραγικό τρόπο, για μια ακόμη φορά η ανάγκη ολοκληρωμένης αντισεισμικής προστασίας της χώρας και του  πληθυσμού  της.

Με  αφορμή τις ζημιές που υπέστησαν και σχολικά συγκροτήματα του  νησιού, η Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου τονίζει ότι ήταν χρόνιο αίτημά της ο  αντισεισμικός έλεγχος των σχολείων, κάτι που ποτέ δεν έγινε ολοκληρωμένα.

Οι ζημιές που υπέστησαν το 1ο Γυμνάσιο Κω, το 1ο ΓΕΛ και το 2ο ΓΕΛ, σύμφωνα με τα ειδικά κλιμάκια ελέγχου, τα  καθιστούν ακατάλληλα για  να υποδεχθούν τους μαθητές τους τον Σεπτέμβρη.

Πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης αυτών των  κτηρίων. Θα χρειαστούν γενναία κρατική χρηματοδότηση, αλλά και παράκαμψη γραφειοκρατικών και χρονοβόρων διαδικασιών για την έγκαιρη  ολοκλήρωση των αναγκαίων παρεμβάσεων. Η εύκολη λύση της διπλοβάρδιας που ήδη ακούγεται, δηλαδή πρωινής και απογευματινής λειτουργίας των σχολείων, θα πρέπει να φύγει από το μυαλό αυτών που τη σκέφτονται. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την  υποχρέωσή της να παραδώσει έγκαιρα τα σχολεία, με πλήρη ασφάλεια, στους  μαθητές της Κω, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο αντισεισμικός έλεγχος και η αντισεισμική θωράκιση δεν πρέπει να  έρχονται στο προσκήνιο μόνο μετά από μεγάλους και καταστροφικούς σεισμούς. Αντίθετα, πρέπει να είναι συστατικό στοιχείο μιας πολιτικής που θα διασφαλίζει  την  ανθρώπινη  ζωή  πρώτα  απ΄όλα και την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Αυτό πρέπει να είναι και η απαίτηση του λαού και των συλλογικών οργάνων του.

Η Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου απαιτεί ακόμα την ολόπλευρη στήριξη όλων ανεξαιρέτως των πληγέντων από τον σεισμό.  

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών