Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "η Αθηνά"

 

      Μαζικότατο και συντριπτικά πλειοψηφικό στο σύλλογό μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κλάδο, υπήρξε το ρεύμα της απεργίας-αποχής των συναδέλφων και των σχολικών μονάδων από τις διαδικασίες αξιολόγησης των υποψηφίων διευθυντών που είχαν οριστεί την Τρίτη 20 Ιούνη.

     Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που αγνόησαν τις πολυποίκιλες πιέσεις, ρητές και υπόρρητες, από όπου κι αν προήλθαν και συμμετείχαν μαζικά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, υλοποιώντας τις αποφάσεις του συλλόγου Αθηνά και της ΔΟΕ.

     Η αγωνιστική στάση των συναδέλφων μπλόκαρε τις συνεδριάσεις για την σύνταξη των αξιολογικών ερωτηματολογίων στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων μας, ενώ πολλές εκατοντάδες συνάδελφοι στο σύλλογο και δεκάδες χιλιάδες σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσαν ενυπόγραφα την αποχή τους από τις αξιολογικές διαδικασίες και την αντίθεσή τους στην επαναφορά της αξιολόγησης που είχε ως πρώτο σταθμό την αξιολόγηση των υποψηφίων διευθυντών από τους συλλόγους διδασκόντων, για να συνεχιστεί το Σεπτέμβρη με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και κατόπιν με την αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών.

     Η μαχόμενη εκπαίδευση υποχρέωσε το Υπουργείο σε μια σημαντική ήττα, παρά τις αυθαίρετες οδηγίες, τις παρανομίες και τα μέσα που μετήλθε, για να συσκοτίσει το περιεχόμενο της διαδικασίας, αλλά και τους μηχανισμούς που επιστράτευσε για να σπάσει το μαζικό ρεύμα αποχής σε ολόκληρο τον κλάδο.

     Ο σύλλογος Αθηνά καλεί τα μέλη του, τους πρωτοβάθμιους εκπαιδευτικούς συλλόγους και την Ομοσπονδία με αφορμή την διεξαγωγή της 86ης Γ.Σ. του κλάδου,  σε μια αποφασιστική ένταση των προσπαθειών και των αγωνιστικών μας αποφάσεων, ώστε αυτό το πρώτο νικηφόρο βήμα με το οποίο ξεκινήσαμε τη μάχη της αξιολόγησης να βρει τη συνέχειά του στους αγώνες που θα αναληφθούν από το Σεπτέμβρη, για να μπλοκάρουμε την αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση και τους επίδοξους αξιολογητές.    

    Για άλλη μια φορά έγινε φανερό πως ενωμένοι, αποφασισμένοι και συσπειρωμένοι γύρω από τις συλλλογικές μας αποφάσεις, μπορούμε!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παζάλος  Γιώργος              Θεοδωρόπουλος  Θοδωρής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολή Κινηματογράφου στη Δράμα
Η Σχολή Κινηματογράφου του ΕΑΠ στη Δράμα: Από την ίδρυση στην προσωρινή μεταφορά εργαστηρίων στην Πάτρα
Η Σημασία της Σχολής Κινηματογράφου για τη Δράμα
Η Σχολή Κινηματογράφου του ΕΑΠ στη Δράμα: Από την ίδρυση στην προσωρινή μεταφορά εργαστηρίων στην Πάτρα
ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ
Απαγορευμένη χρωστική ουσία σε καραμέλες – Ο κίνδυνος του διοξειδίου του τιτανίου
Για τους καταναλωτές, η επιλογή τροφίμων με καθαρή σήμανση και χωρίς περιττά πρόσθετα παραμένει η πιο ασφαλής στρατηγική
Απαγορευμένη χρωστική ουσία σε καραμέλες – Ο κίνδυνος του διοξειδίου του τιτανίου