Στο σχολείο δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες οι επικλήσεις της δικτατορίας των συνταγματαρχών ως σωτήρων
Σύλλογος ΠΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής: Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του Δ. Δημητούλη

Πέρασαν 50 χρόνια από την αμερικανοκίνητη επιβολή της Χούντας των συνταγματαρχών στη χώρα, ενός από τα πιο ανελεύθερα και καταπιεστικά καθεστώτα που υπήρξαν στον Πλανήτη, με χιλιάδες εκτοπίσεις, βασανισμούς και δολοφονίες αγωνιστών και δημοκρατικών ανθρώπων, που η ιστορία δεν έχει ακόμη πλήρως αποτιμήσει για το μέγεθος της βαρβαρότητας και το πλάτος της κοινωνικής καταστροφής που επέφερε.

Τελικά μετά από 7 χρόνια αγώνων και αιματηρών θυσιών το στρατοκρατικό-φασιστικό αυτό καθεστώς ανατράπηκε συνέπεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της τραγικής εξέλιξης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Σήμερα μέσα στην μνημονιακή δίνη που συμπαρασύρει εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, οι νοσταλγοί της Χούντας-η εγκληματική-ναζιστική οργάνωση της χρυσής αυγής, λογοδοτούν για τα αποτρόπαια εγκλήματα τους στην ελληνική δικαιοσύνη.

Μέσα στην καθημερινή σχολική ζωή δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες οι όποιες επικλήσεις της δικτατορίας των συνταγματαρχών ως σωτήρων, δεν είναι ανεκτές προκλητικές συμπεριφορές στη δημοκρατική και αγωνιστική συνείδηση των συναδέλφων μας.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους διώκεται το μέλος της Α΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΉΣ ΑΤΤΙΚΉΣ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ο συνάδελφος και συνδικαλιστής Δ. Δημητούλης, καθηγητής στο 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου, γιατί την ώρα του μαθήματος και εντός του δημόσιου σχολείου δεν επέτρεψε, όπως όφειλε, να εξυμνείται η στρατιωτικο-φασιστική δικτατορία της περιόδου 1967-1974, της οποίας άλλωστε κάποιοι από τους πρωταγωνιστές καταδικάσθηκαν σε θάνατο για τα εγκλήματά τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο και καλούμε την Τρίτη 6 Ιούνη 2017 στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου όπου εκδικάζεται αγωγή σε βάρος του.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ