Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής: Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του Δ. Δημητούλη

 

Πέρασαν 50 χρόνια από την αμερικανοκίνητη επιβολή της Χούντας των συνταγματαρχών στη χώρα, ενός από τα πιο ανελεύθερα και καταπιεστικά καθεστώτα που υπήρξαν στον Πλανήτη, με χιλιάδες εκτοπίσεις, βασανισμούς και δολοφονίες αγωνιστών και δημοκρατικών ανθρώπων, που η ιστορία δεν έχει ακόμη πλήρως αποτιμήσει για το μέγεθος της βαρβαρότητας και το πλάτος της κοινωνικής καταστροφής που επέφερε.

Τελικά μετά από 7 χρόνια αγώνων και αιματηρών θυσιών το στρατοκρατικό-φασιστικό αυτό καθεστώς ανατράπηκε συνέπεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της τραγικής εξέλιξης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Σήμερα μέσα στην μνημονιακή δίνη που συμπαρασύρει εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, οι νοσταλγοί της Χούντας-η εγκληματική-ναζιστική οργάνωση της χρυσής αυγής, λογοδοτούν για τα αποτρόπαια εγκλήματα τους στην ελληνική δικαιοσύνη.

Μέσα στην καθημερινή σχολική ζωή δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες οι όποιες επικλήσεις της δικτατορίας των συνταγματαρχών ως σωτήρων, δεν είναι ανεκτές προκλητικές συμπεριφορές στη δημοκρατική και αγωνιστική συνείδηση των συναδέλφων μας.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους διώκεται το μέλος της Α΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΉΣ ΑΤΤΙΚΉΣ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ο συνάδελφος και συνδικαλιστής Δ. Δημητούλης, καθηγητής στο 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου, γιατί την ώρα του μαθήματος και εντός του δημόσιου σχολείου δεν επέτρεψε, όπως όφειλε, να εξυμνείται η στρατιωτικο-φασιστική δικτατορία της περιόδου 1967-1974, της οποίας άλλωστε κάποιοι από τους πρωταγωνιστές καταδικάσθηκαν σε θάνατο για τα εγκλήματά τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο και καλούμε την Τρίτη 6 Ιούνη 2017 στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου όπου εκδικάζεται αγωγή σε βάρος του. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pesek
Η ιστορία και η κατάργηση των Δώρων στην Ελλάδα - Οι δράσεις της ΠΕΣΕΚ και οι πρωτοβουλίες για επαναφορά τους
«Η κατάργηση της 13ης-14ης σύνταξης/μισθού μείωσε την ετήσια διαθέσιμη ροή εισοδήματος των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και σε όλους τους...
Η ιστορία και η κατάργηση των Δώρων στην Ελλάδα - Οι δράσεις της ΠΕΣΕΚ και οι πρωτοβουλίες για επαναφορά τους
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με 80 ευρώ: Πώς να γιορτάσετε οικονομικά χωρίς να λείψει τίποτα
Απλές ιδέες, σωστές επιλογές προϊόντων και μικρή προετοιμασία μπορούν να μετατρέψουν ένα χαμηλό budget σε πλούσιο, γιορτινό τραπέζι.
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με 80 ευρώ: Πώς να γιορτάσετε οικονομικά χωρίς να λείψει τίποτα
diffuser
Ο εύκολος τρόπος να φτιάξετε αρωματικό diffuser δίχως να δώσετε μία... περιουσία
Ένα απλό γυάλινο μπουκάλι, αιθέρια έλαια και λίγες ξύλινες ράβδοι αρκούν για να αρωματίσετε το σπίτι χωρίς να ξοδέψετε σε ακριβά προϊόντα.
Ο εύκολος τρόπος να φτιάξετε αρωματικό diffuser δίχως να δώσετε μία... περιουσία