Εκατοντάδες οι απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών από την φημολογούμενη αύξηση του ωραρίου
ΟΙΕΛΕ

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ -ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ  ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ

Για μια ακόμη φορά ο εκπαιδευτικός κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της αύξησης του ωραρίου εργασίας. Σύμφωνα με δεκάδες δημοσιεύματα που χθες είδαν το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους "θεσμούς" την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Η πρώτη μνημονιακή αύξηση ωραρίου είχε δραματικές συνέπειες σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς χιλιάδες αναπληρωτές απολύθηκαν και μεγάλος αριθμός ιδιωτικών εκπαιδευτικών βρέθηκε στο δρόμο. Επίσης, δεκάδες σχολεία, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές (νησιά, βουνά) έμειναν χωρίς εκπαιδευτικούς.

Οι μόνοι κερδισμένοι από την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών ήταν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, οι οποίοι – σύμφωνα με έρευνα του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ –  έβαλαν στα ταμεία τους γύρω στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η τωρινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν θα ευθυγραμμιστεί με τις παράλογες και χωρίς καμιά ερευνητική βάση απόψεις του ΟΟΣΑ καθώς και με τις πάγιες απαιτήσεις των σχολαρχών, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η καταστροφική πολιτική για τη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση της περιόδου Αρβανιτόπουλου.

Πάντως, από χθες εκατοντάδες συνάδελφοι επικοινωνούν με την ομοσπονδία και με αγωνία περιμένουν τις εξελίξεις. Το φλέγον αυτό ζήτημα έχει προκαλέσει εύλογη αναστάτωση σε όλους τους συναδέλφους  και θα είναι ένα από τα θέματα της συνεδρίασης του  αυριανού έκτακτου ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet