Thumbnail
Σύλλογγος ΠΕ ο Αριστοτέλης

Tην Τετάρτη 29/3 δικάζεται ξανά, στο πρόσωπο της Ελισάβετ Παπαδοπούλου, η συνδικαλιστική δράση! Τεράστια η κυβερνητική ευθύνη για την έκβαση του πειθαρχικού

Στις 29/3/2017 ορίστηκε η εκδίκαση της εξέτασης σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της συναδέλφισσας μας, Παπαδοπούλου Ελισάβετ, μετά από την ένστασή της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Θυμίζουμε ότι όλα άρχισαν όταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας το 2013, άσκησε δίωξη σε βάρος της με βάση τον τότε πειθαρχικό κώδικα, για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας»! Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος και το συνδικαλιστικό κίνημα με αποφάσεις δεκάδων σωματείων και Ομοσπονδιών, εκατοντάδες υπογραφές, καθώς και συνδικαλιστικών παρατάξεων και πολιτικών κομμάτων, στήριξε την συνδικαλίστρια καταγγέλλοντας ότι διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από την τότε διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.).

Να σημειώσουμε ότι το πειθαρχικό συμβούλιο αποτελείται από 5 μέλη εκ των οποίων μία εκπρόσωπος, οριζόμενη από το Υπουργείο Παιδείας της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επομένως, η επίσημη θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα, εκφράζεται δια της εκπροσώπου του.

Να θυμίσουμε επίσης, τις επίσημες ανακοινώσεις το 2013 και 2014 που είχε εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν ακόμα αντιπολίτευση για τη δίωξη της συνδικαλίστριας Ελισάβετ Παπαδοπούλου:

Α. Με ερώτησή τους στη βουλή, στις 13/2/2014, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν σαφή θέση αναφερόμενοι σε συνδικαλιστική δίωξη και ρωτώντας τον τότε Υπουργό Αρβανιτόπουλο, «Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, ώστε να σταματήσει η δίωξη λόγω συνδικαλιστικής δράσης της εκπαιδευτικού Ελισάβετ Παπαδοπούλου»;

Β. Με δύο ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις 20/7 και στις 25/8 του 2014 καλούν την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να παύσει τη δίωξη γιατί είναι συνδικαλιστική, καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων κ.λπ.

Θέτουμε λοιπόν, ευθέως το ερώτημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και της κυβέρνησης, με ποια θέση σχετικά με την ουσία της υπόθεσης έχει ορίσει να συμμετέχει η εκπρόσωπός του στο β’ βάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο;

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στην Ελ. Παπαδοπούλου και δε θα επιτρέψουμε να ποινικοποιούνται και να περιστέλλονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και η συνδικαλιστική τους δράση. Οι αγώνες μας δε θα σταματήσουν αν δε δικαιωθεί η συνάδελφος και αν δε παύσει κάθε δίωξη σε βάρος της.

Απαιτούμε την πλήρη αποκατάσταση της, υπηρεσιακή και οικονομική.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμμετέχει στο πειθαρχικό συμβούλιο με εκπρόσωπό του, να ψηφίσει την αθώωση της εκπαιδευτικού και συνδικαλίστριας. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει εξολοκλήρου την ευθύνη για την πολιτική και  συνδικαλιστική δίωξη της με στόχο να σιωπήσει και να υποταχθεί, για την οποία βαρύνονται και οι προκάτοχοι υπουργοί Λοβέρδος και Αρβανιτόπουλος.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση όλων των σωματείων, φορέων και εκπαιδευτικών την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής της στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2, Λ. Βουλιαγμένης) για την πλήρη δικαίωση της συναδέλφου και κηρύττουμε τρίωρη στάση εργασίας για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή των   συναδέλφων μας στη συγκέντρωση. Καλούμε την ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να απαιτήσουν τη δικαίωση της συναδέλφου και την κατάργηση όλων των απαράδεκτων νομοθετημάτων σχετικά με το Πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεστ
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
Το τεστ είναι απλό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε την εικόνα.
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
poukamisas
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"
Το ΙΕΠ ενέκρινε όμιλο Φροντιστηρίων για να συγγράψει 72 σχολικά βιβλία
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"