Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας -Φούρνων

Συμπαράσταση στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ Γ’ Αθήνας, Παντελή Βαϊνά και Γιώργου Χρόνη μπροστά στη δίκη στις 2/2

Την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017, δικάζονται οι συνάδελφοι και αιρετοί της Γ΄ Αθήνας, Χρόνης Γιώργος και Παντελής Βαϊνάς, για άλλη μία φορά, γιατί έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011.

Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών, αναφέρονται η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Τονίζουμε ότι οι αιρετοί είχαν δεσμευτεί σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Π.Ε της Γ΄Αθήνας, να κρατήσουν αυτήν την στάση πολλούς μήνες πριν το 2011 και τις κρίσεις των διευθυντών και χωρίς να γνωρίζουν καν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι διευθυντές. Παρόμοια στάση κράτησαν και άλλοι συνάδελφοι/ισσες αιρετοί σε πολλά ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ σε όλη την Ελλάδα. Είναι σαφές ότι οι υποψήφιοι διευθυντές βαθμολογήθηκαν με την χαμηλότερη βαθμολογία όχι επειδή υπήρχε κάποια "προσωπική διαφορά ή εμπάθεια" αλλά γιατί είχαν σε βάρος τους σοβαρές καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά από τα συνδικαλιστικά σωματεία της Γ΄ Αθήνας.

Μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και την αθωωτική απόφαση της 14ης Νοεμβρίου 2016 στη δίκη του Π. Βαϊνά, αγωνιζόμαστε να σταματήσουν οι δίκες σε βάρος των αιρετών του κλάδου που ασκούν τα δικαιώματά τους στη βάση των αποφάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, υπερασπιζόμενοι τους συναδέλφους και μέσα από αυτό το θεσμό.

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των αιρετών εκπροσώπων Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη, μέχρι την τελική απαλλαγή τους από κάθε δίωξη. Αυτό εξάλλου δηλώνουν οι χιλιάδες υπογραφές των εκπαιδευτικών καθώς και τα εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από Συλλόγους Γονέων, εκπαιδευτικά-εργατικά σωματεία, πολιτικούς φορείς, δημοτικά συμβούλια κ.α., που έχουν ήδη συγκεντρωθεί. Καλούμε όλους τους συναδέλφους αιρετούς να μη γίνονται αξιολογητές, να μη βαθμολογούν στις κρίσεις των διευθυντών και να βάζουν παύλα (-) ή και να μη βάζουν τίποτα, πράγμα που έγινε από πολλούς αιρετούς που αψηφούν το αντιδραστικό υπηρεσιακό νομοθετικό πλαίσιο.

Για εμάς είναι σαφές ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο όπου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων εκπαιδευτικών, σε μια περίοδο που οι «δανειστές» και το κουαρτέτο θέλουν να επιβάλλουν «συνδικαλιστικό νόμο», ο οποίος αφαιρεί συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.

Όσοι σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τσακίζουν εκπαιδευτικούς και να τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτιού γελιούνται. Το εκπαιδευτικό κίνημα όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά θα βάλει κι ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές που στοχεύουν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών