Thumbnail
Παρεμβάσεις ΠΕ

                                             Την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017, δικάζονται οι συνάδελφοι και αιρετοί της Γ΄ Αθήνας,  Χρόνης Γιώργος και Παντελής Βαϊνάς, για άλλη μία φορά, γιατί έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011.

Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών, αναφέρονται η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να βαθμολογήσουν όπως αυτοί έκριναν λαμβάνοντας υπόψη τους και τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος τους οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ της Γ΄ Αθήνας.

Μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και την αθωωτική απόφαση της 14ης Νοεμβρίου 2016 στη δίκη του Π. Βαϊνά, αγωνιζόμαστε να σταματήσουν οι δίκες σε βάρος των αιρετών του κλάδου που ασκούν τα δικαιώματά τους στη βάση των αποφάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, υπερασπιζόμενοι τους συναδέλφους και μέσα από αυτό το θεσμό.

Θεωρούμε απαράδεκτο να ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση η οποία αποτελεί κατεκτημένο δικαίωμα των εργαζόμενων. 

Η ΔΟΕ προκηρύσσει  διευκολυντική στάση εργασίας για την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017, από τις 8:00 έως τις 12:00, με συγκέντρωση συμπαράστασης στις 8:30 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 9, αίθουσα 12).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dieythyntis_2.jpg
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
Οι καθαιρέσεις διευθυντών σχολείων και προϊσταμένων νηπιαγωγείων και το μήνυμα που στέλνουν στην εκπαιδευτική κοινότητα
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΟΚ
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;
Αλήθεια με αυτά τα στελέχη θα έρθει η πολιτική αλλαγή;
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;