Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ ο Αριστοτέλης

Στις 30 Γενάρη 2017 διεξάγεται μετά από πολλές αναβολές η Δίκη του Προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, Παύλου Αντωνόπουλου που είχε συλληφθεί στις 8 Γενάρη του 2014, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, για να καταγγείλουν την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από τη Γενική Ασφάλεια Αττικής για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας.

Η συνέντευξη Τύπου δινόταν 2 ώρες πριν την ανακοινωμένη συγκέντρωση, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και ο συνάδελφος Αντωνόπουλος συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, της οποίας τότε ήταν εκλεγμένο μέλος.

Ενώ η συνέντευξη πλησίαζε στο τέλος της και χωρίς καμιά προειδοποίηση, δυνάμεις των ΜΑΤ παρενέβησαν αναίτια και απρόκλητα και άρχισαν με βίαιο τρόπο να απομακρύνουν τους εκπροσώπους που έδιναν τη συνέντευξη και να τους απωθούν προς την Ομόνοια. Χωρίς να προκληθεί κανένα επεισόδιο και απολύτως στοχευμένα, ο διοικητής των ΜΑΤ προχώρησε στη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου όπου αφού του πέρασαν χειροπέδες, τον οδήγησαν μετά μικρού διαστήματος στη ΓΑΔΑ. Εκ των υστέρων του απαγγέλθηκαν οι ανυπόστατες κατηγορίες για συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση και αντίσταση κατά της αρχής.

Απαιτούμε την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου και καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της Αστυνομίας και της πολιτικής ηγεσίας που όλο το τελευταίο διάστημα που ασκείται η πλέον βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των Ελληνικών Κυβερνήσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στοχεύει στην τρομοκράτηση του λαού για να κάμψει τις αντιστάσεις του.

Καλούμε σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 30 Γενάρη στις 9 πμ στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων για να συμπαρασταθούμε στον Παύλο Αντωνόπουλο και να ζητήσουμε τη δικαίωση και αθώωση του.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eurobank.jpg
Εκπαιδευτικοί και επιμόρφωση: πώς χωράει η εξέλιξη σε μια ήδη γεμάτη εβδομάδα

Εκπαιδευτικοί και επιμόρφωση: πώς χωράει η εξέλιξη σε μια ήδη γεμάτη εβδομάδα

Η επιμόρφωση δεν χρειάζεται τέλειο...

Εκπαιδευτικοί και επιμόρφωση: πώς χωράει η εξέλιξη σε μια ήδη γεμάτη εβδομάδα
Παιδική πορνογραφία
Ηράκλειο: Δικογραφία σε ανήλικους που διέδωσαν γυμνές φωτογραφίες 10 συμμαθητριών τους με AI
Δικογραφία για τους δράστες και τους γονείς τους – Ηλικίας 16, 14 και 13 ετών τα ανήλικα θύματα
Ηράκλειο: Δικογραφία σε ανήλικους που διέδωσαν γυμνές φωτογραφίες 10 συμμαθητριών τους με AI
alpha bank atm
Συντάξεις Απριλίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ - Πώς επηρεάζει η 25η Μαρτίου
Δείτε πότε θα εμφανιστούν τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων ανά Ταμείο (ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο)
Συντάξεις Απριλίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ - Πώς επηρεάζει η 25η Μαρτίου