Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής

Μετά τις εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη για εισαγωγή μαθήματος «Φορολογικής Συνείδησης» στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο του 2016 που προωθεί η κυβέρνηση, έφτασε στα σχολεία μας από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και συγκεκριμένα από τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ, ερωτηματολόγιο προς τους εκπαιδευτικούς για την εισαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία με σκοπό «την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της φορολογικής συνείδησης»!!!

Την ώρα που ήδη εφαρμόζουν τα σκληρά μέτρα της μνημονιακής 7ετίας και μέσα από τη «διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς ετοιμάζουν ακόμα χειρότερα:

Απολύσεις και νέα ακόμα μεγαλύτερη φορολόγηση χωρίς Τέλος! Μέτρα που πλήττουν τους μικρομεσαίους και αφήνουν σχεδόν αλώβητη την τάξη που συγκυβερνά όλα αυτά τα χρόνια και έχει εμπιστευθεί τις οικονομίες της σε ελβετικές τράπεζες.

Μιλάνε για Φορολογική συνείδηση στην χώρα μας; Ιδιαίτερα τώρα; Ακούγεται και είναι παράδοξο.

Να δημιουργήσουμε φορολογική συνείδηση στα παιδιά που ζουν σε ένα κράτος που η φορολογία είναι συνώνυμη της πιο ανελέητης και καταφανούς κλεψιάς και εξαπάτησης!

Στα παιδιά που βλέπουν τους γονείς να χάνουν τις δουλειές  τους, τις μικροεπιχειρήσεις των γονιών τους να καταστρέφονται γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα απίστευτα, άδικα και εξοντωτικά χαράτσια.

Στις οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους γιατί δεν μπορούν να πληρωθούν οι απίστευτοι φόροι που δεν έχουν καμία λογική παρά μόνο την καταστροφή ενός ολόκληρου λαού. Στα παιδιά που οι γονείς τους δουλεύουν σε άλλες χώρες για να μπορούν να θρέψουν τις οικογένειές τους.

Είναι πρωτάκουστο! Αυτό που δεν τόλμησαν τόσο απροκάλυπτα να κάνουν οι προηγούμενες Μνημονιακές κυβερνήσεις το επιχειρεί και σ΄αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Να προπαγανδίζουν δηλαδή  οι εκπαιδευτικοί μια άλλη εκδοχή της συνευθύνης και του «μαζί τα φάγαμε».

Το κράτος που δεν ασχολείται να μαζέψει τους φόρους από τους έχοντες και κατέχοντες που τόσα χρόνια λυμαίνονται το ελληνικό κράτος και συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους ανενόχλητοι;;;;  Πώς ακόμη να τους εξηγήσουμε ότι παρά τους υπέρογκους φόρους που οι γονείς τους πληρώνουν δεν απολαμβάνουν καμία μα καμία παροχή από την πολιτεία: ούτε δωρεάν παιδεία, ούτε δωρεάν υγεία ούτε κάποια παροχή κρατικής μέριμνας για να νιώθουν πολίτες μιας χώρας και όχι σκουπίδια πεταμένα στον κάλαθο αχρήστων.

Τολμάτε λοιπόν μέσα σε αυτή την πραγματικότητα να μιλάτε για φορολογική συνείδηση;;; Φροντίστε να μην προκαλείτε με τέτοιο τρόπο το κοινό αίσθημα γιατί η οργή του κόσμου σύντομα θα ξεσπάσει!!!

Απαιτούμε από τους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών και την κυβέρνηση να αφήσουν ήσυχα τα σχολεία και τους μαθητές, σχολεία που τα έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους με την υποχρηματοδότηση και τη μισθολογική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών, και να ασχοληθούν με τη χάραξη και την εφαρμογή πολιτικών που θα αποβαίνουν προς όφελος του λαού.

Αυτό λέμε ως εκπαιδευτικό κίνημα και εκπαιδευτικοί και δηλώνουμε ότι όχι μόνο δε θα αποδεχτούμε να υλοποιήσουμε τέτοια χυδαία προπαγανδιστικά προγράμματα αλλά αντίθετα νιώθουμε την υποχρέωση να μάθουμε στους μαθητές μας την αλήθεια για την κρίση και την αξία της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης, να τους μάθουμε  να αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο και αυτός θα πρέπει να είναι και ο στόχος της πολιτείας και όχι η παραγωγή αυριανών πολιτών υποταγμένων στα κελεύσματα της εκάστοτε εξουσίας και στην εξυπηρέτηση των οικονομικών και άλλων συμφερόντων.

Σ΄ αυτό καλούμε ως σύλλογος όλους τους συλλόγους Π.Ε. και εκπαιδευτικούς να μπούνε μπροστά.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

rena_koumioti
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
Η ίδια, ύστερα από απόφαση δικής της αλλά και των πολύ στενών της συγγενών, αποφάσισε να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο Αθηνών. Εκεί όπου φιλοξενείται τα...
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
dimosio
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος δύναται να υποβάλει αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή/και για απόσπασή του για προσωρινή κάλυψη αναγκών από...
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Android
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην Εύβοια και... ταρακούνησε για τα καλά και την Αθήνα, πολλοί χρήστες κινητών έλαβαν...
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας