ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: «ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΝΟΜΑ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ»
Μετά από τα ζητήματα που προέκυψαν στη λειτουργία μερίδας των Ελληνογαλλικών Σχολειών και την άρνησή τους να εφαρμόσουν διατάξεις του νέου νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα ανάμεσα συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΓΙΕΙΕ (Γραμματείας των Ελληνογαλλικών Σχολείων) Αδελφό Ματθαίο Λεβαντίνο και σε μέλη του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ (παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός, ο Πρόεδρος του ΣΙΕΛ Αλέκος Γούλας και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιώργος Χριστόπουλος).
Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε αναλυτικά το ζήτημα και πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων. Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ μίλησε για προβλήματα που παρατηρούνται σήμερα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ζητήματα που προέκυψαν στα Ελληνογαλλικά Σχολεία Saint Joseph και Ουρσουλίνες. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα, ενώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΓΙΕΙΕ δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Τα Ελληνογαλλικά Σχολεία λειτουργούσαν και πρέπει να εξακολουθήσουν να λειτουργούν σύννομα. Επομένως θα πρέπει και ο νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση να εφαρμοστεί».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ