Thumbnail
ΕΛΜΕ Μαγνησίας 

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας αποτελούμενη από την πρόεδρο και τους 2 αιρετούς του κλάδου  στο ΠΥΣΔΕ, συναντήθηκαν με την περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Η ΕΛΜΕ έθεσε το ζήτημα των εναπομεινάντων κενών στη γενική, στην ειδική αγωγή, στο μουσικό σχολείο, ειδικά στη  β’ περιοχή Μαγνησίας και την απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας να καλυφθούν άμεσα με αναπληρωτές.  Η πρόσληψη αναπληρωτών είναι απαραίτητη και για τις περιπτώσεις που αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται χωρίς τη θέληση τους στη Β’ περιοχή Μαγνησίας, ώστε να μην ακυρωθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της απόσπασης τους.  Τέθηκε και πάλι η αναγκαιότητα διαχωρισμού της Μαγνησίας σε 2 περιοχές απόσπασης και κινήτρων για την υπηρεσία σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Τέλος τέθηκαν ορισμένα προβλήματα που αφορούν διαδικασίες κάλυψης κενών, τους τομείς των  ΕΠΑΛ κλπ.

Η περιφερειακή διευθύντρια διαβεβαίωσε την ΕΛΜΕ ότι συμφωνεί και θα προωθήσει  το αίτημα άμεσης πρόσληψης αναπληρωτών. Μας ενημέρωσε ότι το Υπουργείο ζήτησε ξεχωριστή λίστα με προτεραιότητες για απομακρυσμένες και δύσκολες περιοχές και εκεί μπορούν να ενταχθούν και θέματα της Μαγνησίας.  Επιβεβαίωσε τη συμφωνία της με το αίτημα διαχωρισμού της Μαγνησίας σε 2 περιοχές απόσπασης και με μέτρα ενίσχυσης της εκπαίδευσης στα νησιά. 

Ως προς το ζήτημα των τμημάτων των Αγγλικών , θα παραμείνουν ως έχουν, σύμφωνα με την εγκύκλιο και την πρόσφατη διευκρίνιση, δηλαδή η Β’ και η Γ’ τάξη θα διαχωρίζουν τα επίπεδα όπως παλιά και θα αλλάξει η δυνατότητα διαχωρισμού μόνο για την Α’ τάξη.  

Ως προς τους τομείς των ΕΠΑΛ στη β’, επιβεβαιώθηκε ότι θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά, συμπεριλαμβανομένου του τομέα Γεωπονίας στην Αγριά και όλους τους τομείς στο Βελεστίνο.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μηχανογραφικό 2025. Πίνακας με χέρι
Κοινά Τμήματα στο Μηχανογραφικό: Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα
«Αυτό που συνέβη και έφερε την εκτίναξη του αριθμού των κοινών Τμημάτων ήταν η καθιέρωση της ΕΒΕ, που ερήμωσε τα περιφερειακά, κυρίως, ΑΕΙ»
Κοινά Τμήματα στο Μηχανογραφικό: Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα
προσφυγικα
Σε απεργία πείνας και δεύτερη κάτοικος στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Διπλή απεργία πείνας από κατοίκους των Κατειλημμένων Προσφυγικών – Ζητούν ακύρωση της ανάπλασης και παραμονή των κατοίκων στις εστίες τους
Σε απεργία πείνας και δεύτερη κάτοικος στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
ΣΑΕΚ, ΙΕΚ
ΑΣΕΠ: 21 μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών στις σχολές Τουρισμού – Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις
Νέα προκήρυξη για ΣΑΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού σε ειδικότητες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ – Αναλυτικά οι θέσεις και τα προσόντα
ΑΣΕΠ: 21 μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών στις σχολές Τουρισμού – Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις
πατίνι
Ηλεκτρικά πατίνια: Οι κανόνες του ΚΟΚ, οι ηλικίες και τα πρόστιμα που πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Μετά το τραγικό δυστύχημα στην Ηλεία, στο επίκεντρο η ασφάλεια των ΕΠΗΟ – Τι προβλέπει η νομοθεσία για χρήση, ταχύτητα και παραβάσεις
Ηλεκτρικά πατίνια: Οι κανόνες του ΚΟΚ, οι ηλικίες και τα πρόστιμα που πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί