Thumbnail
Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας που με την κάλυψη της Κυβέρνησης προωθείται το τελευταίο διάστημα κατά των συνδικαλιστών αλλά και άλλων φορέων με άξονα το προσφυγικό. Τελευταίο κρούσμα είναι η κλήση σε προκαταρτική εξέταση του συνδικαλιστή Αντωνόπουλου Παύλου, πρώην μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και μέλους της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, από την ασφάλεια του Λιμεναρχείου Πειραιά μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά λόγω δημοσιευμάτων εφημερίδων κατά της δράσης του «Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλογικοτήτων και φοιτητικών συλλόγων» για τη στήριξη και ενημέρωση των προσφύγων για τα δικαιώματα τους, όπως αυτά κατοχυρώνονται από τις Διεθνείς συμβάσεις. Εγκαλείται για “διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του τύπου και διέγερσης”

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την τακτική φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες, όπως απορρέουν από τη σύμβαση της Γενεύης και από όλες τις άλλες διεθνείς συμφωνίες. Κάτω τα χέρια από και τους συνδικαλιστές που με συνέπεια ασκούν τα συνδικαλιστικά καθήκοντα που τους αναθέτουν οι εργαζόμενοι, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κοκκινη γραμμή
Η κόκκινη γραμμή στους δρόμους που αλλάζει την οδήγηση
Νέες δοκιμές σε Ευρώπη και Ελλάδα φέρνουν διαφορετική διαγράμμιση στο οδόστρωμα με στόχο λιγότερα ατυχήματα και μεγαλύτερη προσοχή πίσω από το τιμόνι
Η κόκκινη γραμμή στους δρόμους που αλλάζει την οδήγηση
αξιολόγηση
Αντίδραση εκπαιδευτικών για ερωτηματολόγιο αξιολόγησης στην Αν. Αττική
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Σωκράτης» ζητά την άμεση απόσυρση της οδηγίας, κάνοντας λόγο για πρακτικές ελέγχου και αυταρχισμού
Αντίδραση εκπαιδευτικών για ερωτηματολόγιο αξιολόγησης στην Αν. Αττική