Thumbnail

3/ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΟΕ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το υπουργείο παιδείας σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές του Δ.Ν.Τ της Ε.Ε και της Ε.Κ.Τ ξεκίνησε μια επίθεση απέναντι στον εκπαιδευτικό κλάδο, με τα νομοθετήματα που προσπαθεί να περάσει , που αφορούν τόσο τους αναπληρωτές όσο και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα,  ενώ υπόσχεται 20.000 διορισμούς , πραγματοποιεί 7.000 -10.000 απολύσεις όλων των ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια , μειώνει το ωράριο λειτουργίας και αλλάζει τις αναθέσεις,  έτσι ώστε να μπορέσει να καλύψει θέσεις για την επόμενη χρονιά  , υποβαθμίζει τα τμήματα ένταξης καθώς και  τα ολοήμερα και συγχωνεύει εκατοντάδες νηπιαγωγεία.

Ύστερα από την πρώτη δυναμική  αντίδραση του κλάδου με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν πριν το Πάσχα , ο Υπουργός Φίλης , πήρε πίσω την τροπολογία για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών , ωστόσο το κύριο έργο του , να περάσει όλο τον νόμο 3848-10 (Διαμαντοπούλου) , έχει μπει σε πλήρη εφαρμογή.

Είναι επιτακτική η ανάγκη της συσπείρωσης και του συντονισμού  όλων των εκπαιδευτικών, όλων των ειδικοτήτων, αναπληρωτών και μονίμων για να ανατρέψουμε την πολιτική και τα ψέματα του Υπουργείου. Θεωρούμε ότι η αντίδραση του κλάδου με τρίωρες στάσεις εργασίας είναι αναντίστοιχη  της επίθεση την οποία δεχόμαστε.

Ο Σ.Ε.Π.Ε Χανίων δεν κάνει βήμα πίσω από τις απαιτήσεις του κλάδου για μόνιμους διορισμούς , κατάργηση του ν3848-10 στο σύνολό του, αλλά και από τις διεκδικήσεις του για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. Θεωρούμε πως ο συντονισμός με όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα για την ανατροπή των πολιτικών είναι επιβεβλημένος.

Σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων καλούμε ως σύλλογος σε τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Μαΐου στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς  και παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση.

 Καλούμε όλους τους συλλόγους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να κηρύξουν και αυτοί στάση εργασίας την ίδια μέρα.

Απαιτούμε από  την Δ.Ο.Ε να την μετατρέψει σε  24ωρη απεργία για όλο τον κλάδο και να κινητοποιηθεί σε τροχιά ρήξης και ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών.

 

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος            Ο  Γενικός Γραμματέας

            Κληρονόμου Ντίνα                Σακελλαρίδης Αθανάσιος 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple-education_ekpaideusi.jpg
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
Κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση «εκλεκτών» και αίτημα άμεσης απόσυρσης
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Μια αναγκαία συμμαχία
«Όταν σχολείο και οικογένεια λειτουργούν απομονωμένα ή σε κλίμα αντιπαράθεσης, το παιδί δυσκολεύεται να προχωρήσει με σταθερότητα»
Μια αναγκαία συμμαχία
πυργος
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
Σιωπηλή συγκίνηση και σεβασμός στην επέτειο της 25ης Μαρτίου για τον συμμαθητή που έφυγε νωρίς
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
λιβανος
Λίβανος: Ελληνικές σημαίες και δοξολογίες μέσα στη δίνη του πολέμου – Οι συγκλονιστικές εικόνες της 25ης Μαρτίου
Ανάμεσα στον φόβο ο ελληνισμός της Βηρυτού τίμησε την εθνική επέτειο εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης
Λίβανος: Ελληνικές σημαίες και δοξολογίες μέσα στη δίνη του πολέμου – Οι συγκλονιστικές εικόνες της 25ης Μαρτίου