Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ η Αθηνά

Συνάδελφοι- ισσες

O Σύλλογος «Αθηνά» πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 8 Μάρτη, παράσταση και συνάντηση με το Διευθυντή Εκπαίδευσης για τα κενά και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, τα σχέδια ανατροπών στα ωρολόγια προγράμματα και τις μετακινήσεις συναδέλφων, αλλά και τη σύμπτυξη τμημάτων που επιβλήθηκε εγγράφως για την κάλυψη κενού στο 81Ο Νηπιαγωγείο Αθηνών.

Α) Για τα κενά:

Ο Σύλλογος, αφού μετέφερε την πραγματική εικόνα από τα σχολεία του συλλόγου, όπου πράγματι καλύφθηκαν, ύστερα από συλλογικό αγώνα και προσπάθεια,  τα πρωινά κενά δασκάλων στο 7Ο Γαλατσίου, στο 26ο  Αθηνών, στο 16ο Γαλατσίου και στο 112ο Αθηνών, αλλά παραμένουν όσα παρόμοια κενά καλύφθηκαν με επίταξη-μετακίνηση των δασκάλων από το ολοήμερο του ίδιου σχολείου (όπως π.χ στο 134ο Αθηνών και στο 174ο Αθηνών), τα δεκάδες κενά δασκάλων στο ολοήμερο που φυτοζωεί και τα κενά ειδικοτήτων, ζήτησε την κάλυψη όλων αυτών των κενών ως αναγκαίων, δηλώνοντας ότι ως σύλλογος θα συνεχίσουμε ανυποχώρητα τον αγώνα και δε θα συμβιβαστούμε με αυτήν την εικόνα στα σχολεία μας.

Β) Για τις ανατροπές στα ωρολόγια προγράμματα και τις μετακινήσεις:

Ο Σύλλογος για άλλη μια φορά κατήγγειλε την κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών μέσα από τη ρητορική του Υπουργείου για τις « πλεονάζουσες ώρες », τις μεθοδεύσεις για ανατροπή των ωρολογίων προγραμμάτων και την αφαίρεση εκπαιδευτικού έργου από τα σχολεία με στόχο τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών, δηλώνοντας ότι θα υπερασπιστεί το υφιστάμενο και αναγκαίο εκπαιδευτικό έργο σε όλα τα σχολεία, τις θέσεις όλων των εκπαιδευτικών και θα δώσει μάχη ενάντια σε κάθε μετακίνηση που τυχόν επιχειρηθεί.

 Γ) Για το 81Ο Νηπιαγωγείο:

Ο Σύλλογος εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τη διάλυση, κατόπιν της χορηγηθείσας άδειας κύησης στη νηπιαγωγό του τμήματος και ύστερα από γραπτή εντολή του Διευθυντή Εκπαίδευσης και της Σχολικής Συμβούλου, ενός κλασσικού τμήματος του εν λόγω νηπιαγωγείου και τη σύμπτυξή του με άλλα τμήματα, δημιουργώντας δύο υπερπληθή μεικτά τμήματα (δηλαδή και κλασσικά και ολοήμερα) σε ένα νηπιαγωγείο του συγκροτήματος της Γκράβας, με μεγάλο αριθμό μεταναστών και νηπίων με διαγνώσεις.  Ζήτησε την άρση του συγκεκριμένου εγγράφου και την άμεση κάλυψη του κενού με νηπιαγωγό, θεωρώντας τη « ρύθμιση » που επιβλήθηκε ως απαράδεκτη και άκρως επιβαρυντική για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης των νηπίων.

Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης:

Ενημέρωσε και επίσημα το Σύλλογο για την προς ώρας κάλυψη όλων των κενών δασκάλων στην πρωινή ζώνη, τόσο στο σύλλογο Αθηνά όσο και στην Α΄ Διεύθυνση, αποδεχόμενος ότι κάποια τέτοια κενά, που καλύφθηκαν με μετακίνηση από το ολοήμερο του ίδιου σχολείου, εξακολουθούν να καταγράφονται ως κενά της πρωινής ζώνης. Για όλα τα υπόλοιπα κενά επανέλαβε πως η Διεύθυνση έχει απευθυνθεί προς το Υπουργείο για την κάλυψή τους, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει την εξέλιξη του αιτήματος.

Τοποθετούμενος στο ζήτημα των μετακινήσεων και των ωρολογίων προγραμμάτων ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της Διεύθυνσης η μετακίνηση οποιουδήποτε εκπαιδευτικού ούτε η άρση της αναγκαίας ενισχυτικής διδασκαλίας, που έχει κατοχυρωθεί στα ωρολόγια προγράμματα των σχολικών μονάδων. Επανέλαβε και στη σημερινή συνάντηση πως δε θεωρεί ότι υπάρχουν « περισσεύματα ωρών » που να είναι μάλιστα και αξιοποιήσιμα, για να καλυφτούν λειτουργικά κενά της Διεύθυνσης.

Για το 81ο  Νηπιαγωγείο, μίλησε για « προσωρινή λύση » και όχι μόνιμη, που θα αρθεί στο πλαίσιο του αιτήματος της Διεύθυνσης για άμεση χορήγηση πιστώσεων για διορισμό νηπιαγωγών, τα κενά των οποίων είναι σήμερα εφτά συνολικά στην Α΄ Διεύθυνση.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ο σύλλογος Αθηνά, συντονισμένος και με τους άλλους εκπαιδευτικούς συλλόγους, θα συνεχίσει τη μάχη για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων που δημιουργεί  η μνημονιακή πολιτική των περικοπών, που συνεχίζει με αμείωτη ένταση και η σημερινή κυβέρνηση. Σας καλούμε να ενημερώνετε το σύλλογό μας για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που γεννάει στα σχολεία η πολιτική αυτή.

 Είναι φανερό ότι για την αναζήτηση λύσεων χρειάζονται να αναληφθούν μικροί και μεγάλοι αγώνες το επόμενο διάστημα. Σας καλούμε να δώσουμε ενωμένοι αυτούς τους αγώνες, για να υπερασπίσουμε τη δημόσια εκπαίδευση, τους μαθητές μας και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλεκτρονικό τσιγάρο
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Οι κίνδυνοι των αρωματικών ενώσεων: Ανάγκη για σφιχτότερη ρύθμιση και δημόσια ευαισθητοποίηση
Η ανασκόπηση των χημικών ουσιών και των τοξικών επιπτώσεων των αρωματικών γεύσεων στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και η ανάγκη για αυστηρότερη ρύθμιση και...
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Οι κίνδυνοι των αρωματικών ενώσεων: Ανάγκη για σφιχτότερη ρύθμιση και δημόσια ευαισθητοποίηση
sxoleio
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Εκπαιδευτικοί: O υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1η Μαΐου
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
anoia.jpg
Αν ο γονιός μου έχει άνοια, θα αποκτήσω κι εγώ; Οσα πρέπει να γνωρίζετε για την άνοια σε 10 λεπτά
Τα νέα όπλα κατά του Αλτσχάιμερ και τα μυστικά της οξύνοιας (Βίντεο).
Αν ο γονιός μου έχει άνοια, θα αποκτήσω κι εγώ; Οσα πρέπει να γνωρίζετε για την άνοια σε 10 λεπτά