Thumbnail
ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου, συνεχίζει την υλοποίηση του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου για την εκπαίδευση ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ (νέο σχολείο, «βέλτιστες πρακτικές», αξιολόγηση, δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας κλπ).

Στα πλαίσια αυτών των κατευθύνσεων εντάσσεται η αποστολή και ο ρόλος των στελεχών εκπαίδευσης, ο οποίος είναι να εφαρμόζουν αυτή την πολιτική. Για αυτό το ρόλο αξιολογούνται. Τα «πρώτα βιολιά», σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, είναι οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών και οι Σχολικοί Σύμβουλοι.

Μετά το διορισμό των Περιφερειακών Διευθυντών, γίνεται προσπάθεια να δοθεί επίφαση δημοκρατίας στη διάτρητη διαδικασία κρίσης των Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών. Το κύριο για μας είναι ο ρόλος των στελεχών, ανεξάρτητα από την όποια διαδικασία.

Γι΄ αυτούς τους λόγους το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους αιρετούς να υλοποιήσουν την πάγια θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στο ρόλο των διευθυντών εκπαίδευσης και ενάντια στην αξιολόγηση. Να αρνηθούν να γίνουν αξιολογητές των πιο ικανών και προθύμων, των πιο ακριβοπληρωμένων στελεχών σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, που αποστολή τους είναι να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών του λαού, των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Να μην βαθμολογήσουν στις κρίσεις των διευθυντών εκπαίδευσης, να βάλουν παύλα (-).

Αργοστόλι 19/01/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Αύριο η Πρόσκληση για την Α΄ φάση προσλήψεων 21.600 αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: 38.000 προσλήψεις για τη σχολική χρονιά 2025-2026 – Πότε βγαίνει η εγκύκλιος και πότε οι τοποθετήσεις
Αύριο η Πρόσκληση για την Α΄ φάση προσλήψεων 21.600 αναπληρωτών εκπαιδευτικών