Thumbnail
Για το ΑΠΥΣΠΕ της Μακεδονίας 

Οι αιρετοί της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ) στο ΑΠΥΣΠΕ Κ. Μακεδονίας, με δήλωσή μας καθορίσαμε τη στάση που θα κρατήσουμε στη διαδικασία επιλογής των νέων Δ/ντών Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα σημειώσαμε πως η θέση του Διευθυντή Εκπ/σης είναι πολιτική θέση και διαχρονικά έχουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και εφαρμογή της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής. Σ´ αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  για να προωθήσει  την πολιτική της, προχωρά  στη συγκρότηση του δικού της ελεγχόμενου διοικητικού μηχανισμού κατ εικόνα και ομοίωση των προηγούμενων  κυβερνήσεων.

Όπως σ’ όλο το δημόσιο τομέα έτσι και στην εκπαίδευση τα συγκεκριμένα στελέχη «επιλέγονται» όχι για να εφαρμόσουν φιλεκπαιδευτικές πολιτικές, αλλά πολιτικές που βρίσκονται απέναντι από τα συμφέροντα του δημόσιου σχολείου, των  μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερα,  αυτή την περίοδο, η «επιλογή» τους καθορίζεται από τον ρόλο που θα καλεστούν να παίξουν τα καλοπληρωμένα Διευθυντικά στελέχη, στην επιβολή στην κοινωνία και στην εκπαίδευση των τριών μνημονίων και των αντιλαϊκών-αντιεκπαιδευτικών πολιτικών κυβέρνησης Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΟΟΣΑ.

 Το Υπουργείο Παιδείας ρίχνει στάχτη στα μάτια των εκπαιδευτικών καλώντας τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές των σχολείων, να ψηφίσουν ποιον Δ/ντη Εκπαίδευσης επιθυμούν, ενώ ταυτόχρονα κρατά τη «συνέντευξη» και με πολύ υψηλή μοριοδότηση ( μέχρι 15 μόρια για κάθε υποψήφιο, όταν η ψηφοφορία θα μοιράσει στο σύνολο των υποψηφίων, σε πολλά ΠΥΣΠΕ ξεπερνούν τους 10, μόνο 12 μόρια)  και μάλιστα στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας ώστε να είναι  γνωστό όλο το τοπίο της μοριοδότησης.

Γνωστή τακτική επιλογής ημετέρων.

 

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις δηλώσαμε πως θα στηρίξουμε και θα πράξουμε με βάση την πάγια θέση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ενάντια σε κάθε μορφή αξιολόγησης-βαθμολόγησης.

Συγκεκριμένα : Παρακολουθούμε τη διαδικασία-συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις- στον έλεγχο των μορίων - στη διαδικασία των ενστάσεων - δεν εμπλεκόμαστε σε καμιά διαδικασία εισήγησης και παρουσίασης των υποψηφίων – δε βαθμολογούμε, βάζουμε παύλα, δεν αξιολογούμε - δεν παρεμβαίνουμε με κανένα τρόπο στη διαδικασία της συνέντευξης

Με την πεποίθηση πως οι αιρετοί δε συνδιοικούν, δεν αξιολογούν, αλλά ελέγχουν και προωθούν στα υπηρεσιακά συμβούλια τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος δηλώσαμε κατηγορηματικά πως αυτή τη στάση θα κρατήσουμε και πως υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία από ανάλογες διαδικασίες στα ΠΥΣΠΕ για τις επιλογές Δ/ντών , που επιβεβαιώνει την ορθότητα αυτής της αγωνιστικής στάσης.

 

 Οι αιρετοί της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης

(Παρεμβάσεις-Κινήσεις- Συσπειρώσεις) ΑΓΑΠΗΤΟΣ Θ. - ΒΟΥΡΤΣΑΚΗ Β

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
παραλίες
Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής που αξίζει να ανακαλύψεις
Η αλήθεια είναι πως το «μπάνιο σε παραλία της Αθήνας» μοιάζει πολλές φορές με Γολγοθά. Κυρίως, γιατί όλοι συνηθίζουν να πηγαίνουν στις ίδιες...
Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής που αξίζει να ανακαλύψεις