Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Σύρου - Τήνου - Μυκόνου

Το Πολυτεχνείο ζει στο δρόμο της εξέγερσης και της ανατροπής των μνημονίων και  των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης , ΔΝΤ. 

Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 18:30 στην πλατεία Μιαούλη .

42 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη...και με τα μάτια στραμμένα στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, βλέπουμε μας, πολέμους, φράχτες, προσφυγιά,  στρατόπεδα συγκέντρωσης, φασιστικά και ρατσιστικά καθεστώτα, καταπάτηση ακόμη και των δημοκρατικών ελευθεριών και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Από τους νεκρούς μετανάστες του Αιγαίου και τους αμέτρητους μικρούς Ασλάν μέχρι τις δολοφονικές επιθέσεις στην Τουρκία και το Παρίσι, ο ιμπεριαλισμός αποκαλύπτει το αποκρουστικό του πρόσωπο σε όλους τους λαούς . Τα κροκοδείλια δάκρυα της εξουσίας δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν: θρηνούμε ανθρώπινα θύματα στο βωμό των γεωπολιτικών σχεδιασμών του κεφαλαίου. Δικοί τους οι πόλεμοι, δικοί μας οι νεκροί.

Στην Ελλάδα αντίστοιχα, η επέτειος του Πολυτεχνείο συμπίπτει με την προσπάθεια εφαρμογής του Τρίτου Μνημονίου. Το νέο φτηνό σχολείο αγοράς των μηδενικών διορισμών, των κλειστών σχολείων , της υποχρηματοδότησης και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ είναι εδώ, με στόχο τη συρρίκνωση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς. Και όλα αυτά πάνω στο έδαφος της πτωχοποίησης και της ανεργίας που βιώνει ο κόσμος της εργασίας εδώ και πέντε χρόνια.

Από αυτή την άποψη το εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου αποκτά φέτος ξεχωριστή σημασία. Συναντιέται με την ανάγκη της αλληλεγγύης των λαών , της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και της διεθνιστικής ενότητας όλων των κυριαρχούμενων, καθώς και με τους καθημερινούς αγώνες για ψωμί – παιδεία – ελευθερία. 

Το Πολυτεχνείο το 1973 μας έδειξε τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα  του οργανωμένου λαού ο οποίος μπορεί να συντρίψει τους μονόδρομους και να ανοίξει νέους δρόμους για την ικανοποίηση των αιτημάτων του λαϊκού –εργατικού κινήματος. O φετινός Νοέμβρης πρέπει να αποτελέσει ορόσημο αγώνα και ανατροπής.  Να γεμίσουν οι δρόμοι με κόσμο για να επιβληθεί η λαϊκή κυριαρχία, για να ηττηθεί η πολιτική των Μνημονίων και της σύγχρονης  καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ως σύλλογος καλούμε τους συναδέλφους να αναδείξουν με τη διδασκαλία τους τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις σχολικές τάξεις αλλά και στις σχολικές γιορτές. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου, Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 18:30 στην Πλατεία Μιαούλη. 

             Ο Πρόεδρος

      Γιώργος Καλημερίδης

                          Ο  Γραμματέας

   Αναστάσιος  Μουκατεμίδης-Ιωαννίδης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2000 ευρώ - Στο goLearn ξεκινάτε με ένα κλικ (δώστε τον ΚΑΥΑΣ σας και λάβετε οδηγίες)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Τουρισμού
ΣΑΕΚ Τουρισμού: Ανακοινώθηκε η προκήρυξη για 120 προσλήψεις εκπαιδευτικών
Έως 5 Σεπτεμβρίου 2025 οι αιτήσεις για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) του Υπουργείου Τουρισμού
ΣΑΕΚ Τουρισμού: Ανακοινώθηκε η προκήρυξη για 120 προσλήψεις εκπαιδευτικών
Η αστυνομία εντόπισε 32 νεκρά σκυλιά σε αγρόκτημα στην Ισπανία
Σοκ στην Ισπανία: 32 σκυλιά βρέθηκαν νεκρά σε αγρόκτημα – Εγκαταλείφθηκαν χωρίς τροφή και νερό για μήνες
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα πτώματα των ζώων, σε διάφορα στάδια αποσύνθεσης, διασκορπισμένα σε όλη την έκταση του αγροκτήματος στην επαρχία της...
Σοκ στην Ισπανία: 32 σκυλιά βρέθηκαν νεκρά σε αγρόκτημα – Εγκαταλείφθηκαν χωρίς τροφή και νερό για μήνες
Φοιτητές στη NASA
Ανακάλυψη στα βάθη του σύμπαντος: Έλληνας φοιτητής εντόπισε δύο αρχέγονους γαλαξίες με τη σφραγίδα της NASA
Ο φοιτητής Μενέλαος Ράπτης ανακάλυψε δύο γαλαξίες χιλιάδες εκατομμύρια χρόνια μέσα από ένα ερευνητικό πρόγραμμα της NASA
Ανακάλυψη στα βάθη του σύμπαντος: Έλληνας φοιτητής εντόπισε δύο αρχέγονους γαλαξίες με τη σφραγίδα της NASA