Αναδρομικά για 700.000 συνταξιούχους: Πώς το νέο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ ξεκλειδώνει ποσά έως 12.000 ευρώ

Ανακοινώσεις 0

Σύλλογος ΠΕ Ρεθύμνου: Τα σχολεία μας ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ χωρίς εκπαιδευτικούς…

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύλλογος ΠΕ Ρεθύμνου

Σύλλογος Εκπ/κων

Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνου

Καστρινογιαννάκη 43

Τηλ./Fax: 28310-22612

e-mail: [email protected]

Πληροφορίες: Γιώργος Σαϊτάκης

Τηλ: 6945150821

«Κραυγή αγωνίας από την εκπαιδευτική κοινότητα: Τα σχολεία μας ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ χωρίς εκπαιδευτικούς…

Η νέα ηγεσία του υπουργείου παιδείας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, προχώρησε στην πολυαναμενόμενη Α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών σε δασκάλους   νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Μόνο που ξέχασε να υπολογίσει πόσες είναι οι συνολικές ανάγκες των σχολείων μας…. Θεωρούμε αδιανόητο και εξοργιστικό ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που αριθμεί πάνω από 14.000 κενά (συνολικά όλων των κατηγοριών των εκπαιδευτικών σε γενική και ειδική αγωγή), προσλαμβάνει μονάχα 2.579 δασκάλους και νηπιαγωγούς και 1574 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Δηλαδή, με την Α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών καλύφθηκε μονάχα το 1/3 των συνολικών αναγκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έτσι, με τις προσλήψεις  που έγιναν και με την κατανομή των προσλήψεων αυτών, το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης και υπολειτουργίας των σχολικών μονάδων, παραμένει άλυτο σε πολλές περιοχές της χώρας (αστικά κέντρα, νησιά και ορεινές περιοχές).  Με δεδομένο ότι το υπουργείο παιδείας γνωρίζει από το καλοκαίρι τις ανάγκες των σχολείων μας, δεν υπάρχει δικαιολογία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με δική του ευθύνη, στις αρχές Οκτώβρη.

Παράλληλα, δεν είδαμε προσλήψεις:

·         στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής  (τμήματα ένταξης, παράλληλες στηρίξεις, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό)

·         στην αντισταθμιστική αγωγή δηλ. τα ΖΕΠ (Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας).

Σε επίπεδο Ν. Ρεθύμνου είχαμε τις εξής προσλήψεις: 27 Δάσκαλοι, 18 Νηπιαγωγοί, 10 καθηγητές Αγγλικής γλώσσας, 6 Εικαστικών, 7 Φυσικής Αγωγής, 3 Μουσικής, 5 Θεατρικής Αγωγής και 8 Πληροφορικής. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία τα κενά που παραμένουν είναι:

ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Φυσικής Αγωγής

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Δάσκαλοι (παράλλ. στήριξης)

Δάσκαλοι (ειδικό σχολείο. – Τ.Ε. - ΕΕΕΚ)

Νηπιαγωγοί (παράλλ. στήριξης)

Νηπιαγωγοί (ειδικό σχολείο. – Τ.Ε. - ΕΕΕΚ)

Γενικό Σύνολο:

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου παιδείας:

Α) Να προχωρήσει άμεσα, μέσα στην εβδομάδα, σε πρόσληψη του συνόλου των αναγκών σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικότητες καθώς και στις δομές της ειδικής αγωγής.

Β) Να ζητήσει από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης  να προχωρήσουν στην άμεση αποδέσμευση ΟΛΩΝ των συναδέλφων που έχουν πάρει απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ και στη συνέχεια να δώσουν όλα τα κενά στους συναδέλφους αναπληρωτές έτσι  ώστε να μη  γίνεται αυθαίρετη επιλογή (κατά το δοκούν).

Γ) Η τοποθέτηση των συναδέλφων αναπληρωτών να γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα – όπως, εξάλλου, γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών,

Δ) Να προχωρήσει τώρα σε μόνιμους μαζικούς διορισμούς σε όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών.

            

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις