Ανακοινώσεις

ΠΕΑΔ: Ανοιχτή επιστολή -Εκκληση συμπαράστασης σε συνάδελφο αναπληρώτρια

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΠΕΑΔ

Ανοικτή επιστολή / έκκληση

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκπ/σης ως συλλογική έκφραση των αναπληρωτών επιθυμεί να εκφράσει προς κάθε υπεύθυνο την αμέριστη συμπαράστασή της στη συνάδελφο που αναγκάστηκε σε ακύρωση της αίτησης της. Αιτία η άρνηση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να τροποποιήσει την αίτησή της εκτός του χρόνου υποβολής αιτήσεων, καθώς από το νόμο δεν προβλέπεται τέτοιου είδους πρόνοια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ο λόγος της συνάδελφου ήταν σοβαρότατος και αφορούσε αιφνίδια διάγνωση καλπάζουσας μορφής θανατηφόρας ασθένειας που παρουσίασε συγγενής πρώτου βαθμού. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε στην φετινή εγκύκλιο, ούτε και σε καμιά παλαιότερη. Άμεση συνέπεια να υποχρεωθεί η συνάδελφος σε ανεργία για το σχολικό έτος 2015 - 2016 και στέρηση προϋπηρεσίας της.

Την ίδια στιγμή που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και φέρουν τις ίδιες ευθύνες με τους συναδέλφους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, οι αναπληρωτές στερούνται κάποιων στοιχειωδών δικαιωμάτων σε ειδικές περιπτώσεις όπως η επίμαχη.

Ως Π.Ε.Α.Δ. προσυπογράφουμε το δίκαιο αίτημα με αφορμή την περίπτωση της συναδέλφου, για αναθεώρηση του σχετικού νομικού πλαισίου ούτως ώστε να προβλέπεται η άνευ επιπτώσεων κατ’εξαίρεση τροποποίηση της αίτησης αναπληρωτή όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Οι επί χρόνια ελαστικά εργαζόμενοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν από την Πολιτεία τουλάχιστον μια ευαισθητοποίηση που κατά το δυνατόν θα σέβεται την προσφορά τους στη δημόσια εκπαίδευση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαμάντης Θεόδωρος

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεωργιάδου Αικατερίνη


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283

Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-21014

του Ειρηνοδικείου Αθηνών

e-mail: pead2014@gmail.com.

Αθήνα, 30-9-2015

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις