Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι,

Με τους νόμους 4235 και 4327 του 2015 δόθηκε τέλος στην ομηρία χιλιάδων μαθητών και συναδέλφων. Οι κλάδοι και οι ειδικότητες των Εκπαιδευτικών των Τεχνικών Ειδικοτήτων επανασυστάθηκαν, το ίδιο και οι τομείς των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ που είχαν καταργηθεί. Όλοι οι κινηματικοί αγώνες έφεραν αποτέλεσμα, ώστε να συζητάμε σήμερα για το πως θα είναι εύρυθμη η λειτουργία των ΕΠΑΛ το σχολικό έτος 2015-16. Αναγνωρίζουμε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν είναι υπαίτιοι οι συνάδελφοι για δυσλειτουργίες που θα προκύψουν στα σχολεία από πρόχειρες αποφάσεις και καθυστερήσεις της Διοίκησης και του Υπουργείου.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με τη διαδικασία επανασύστασης καταργηθεισών Ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ μετά την ψήφιση του ν.4327/2015.

Συγκεκριμένα, αγνοείται το πνεύμα του νόμου και ειδικότερα οι παράγραφοι 5 και 7 του άρθρου 6 όπου ρητά αναφέρεται: «Το προσωπικό των ΕΠΑΣ, οι οποίες καταργήθηκαν, εντάσσεται οργανικά αυτοδικαίως στο εκπαιδευτικό προσωπικό των ΕΠΑΛ» και «Οι ειδικότητες των ΕΠΑΣ εντάσσονται σε παρεμφερείς τομείς των ΕΠΑΛ με κατάλληλη προσαρμογή των προγραμμάτων τους».

Επίσης, καταφανώς καταστρατηγούνται οι προϋποθέσεις που τίθενται από την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. «Οδηγίες περί της διαδικασίας επανασύστασης καταργηθεισών Ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ. μετά την ψήφιση του ν.4327/205». Οι μεθοδεύσεις που ακολουθούνται οδηγούν σε διχοτόμηση τομέων και περίεργες διασπορές ειδικοτήτων σε σχολεία χωρίς παρεμφερείς τομείς όπως ορίζεται από το νόμο. Η διαδικασία αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αφενός δε θα δοθούν οργανικές θέσεις, ενώ ακόμη και η αυτοδίκαια τοποθέτηση σε οργανικές θέσεις των διαθέσιμων εκπαιδευτικών άμεσα θα οδηγήσει σε υπεραριθμίες και περιπλανώμενους εκπαιδευτικούς σε 3 και 4 σχολεία.

Για το σκοπό αυτό ζητούμε:

· Να επανεξεταστεί η διαδικασία επανίδρυσης των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου.

· Να υπάρξει μέριμνα ώστε οι τομείς να λειτουργούν χωρίς διχοτόμηση σε γειτονικά σχολεία. Σε περίπτωση ανισοκατανομής του μαθητικού δυναμικού να υπάρχει συζήτηση με τους συλλόγους διδασκόντων για μεταφορά τομέων ή ειδικοτήτων σε έσχατη περίπτωση.

· Να επανατοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί στις οργανικές θέσεις που είχαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα. Να δοθούν οργανικές θέσεις σε όλους τους καθηγητές.

· Να ιδρυθούν άμεσα ΕΠΑΛ στη θέση των ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν

Τέρμα τα παιχνίδια στις πλάτες της Τεχνικής Εκπαίδευσης

Για το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Για το χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο σε σύλλογο δασκάλων

Μετά τη συμμετοχή τους στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τα φασιστοειδή κατέθεσαν ψηφοδέλτιο ως «Εθνικιστικό Μέτωπο» για να συμμετέχουν στις εκλογές αντιπροσώπων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Υπαίθρου Θεσσαλονίκης για την 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ. Στο χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο φιγουράρει, ως μόνος υποψήφιος, εκπαιδευτικός που είναι αποσπασμένος στο βουλευτικό γραφείο του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή Ματθαιόπουλου.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ναζιστικό, φασιστικό μόρφωμα, που έχει αποστολή το χτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Η εγκληματική ιδεολογία και δράση μας Χρυσής Αυγής είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Η δολοφονική μας δράση έχει πια αποκαλυφθεί και γι’ αυτό δικάζεται τούτο τον καιρό. Η ναζιστική-εγκληματική οργάνωση μας Χρυσής Αυγής ανοιχτά πια επιχειρεί να εισβάλλει στην εκπαίδευση και στα σωματεία των εκπαιδευτικών για να σπείρει το ναζιστικό δηλητήριο και το ρατσιστικό μας μίσος μας δασκάλους και στα παιδιά του λαού μας. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Ο φασισμός-ναζισμός δεν είναι μια ακόμα ιδεολογία. Είναι το ίδιο το έγκλημα. Καλούμε τους συναδέλφους να απομονώσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής! Το ναζιστικό δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού δεν έχει θέση στα σχολεία! Οι χρυσαυγίτες εκπαιδευτικοί δεν έχουν θέση στα σωματεία! Οι εκπαιδευτικοί αντίθετα έχουμε υποχρέωση να αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας τον πραγματικό ρόλο της Χρυσής Αυγής. Η παρουσία και η συμμετοχή της φασιστικής Χρυσής Αυγής στη λειτουργία και τις διαδικασίες ενός συνδικαλιστικού σωματείου αντιστρατεύεται ανοιχτά τις αρχές και τους σκοπούς του.

Καλούμε:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαίθρου να πάρει θέση και να καταγγείλει τη ναζιστική πρόκληση

Την Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών της 10ης Ιούνη του Συλλόγου Υπαίθρου να μην κάνει δεκτό και να απορρίψει το ναζιστικό ψηφοδέλτιο

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Για το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ξεσηκωμός για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!

Ο λαός, οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο»!

Όλα δείχνουν ότι είναι έτοιμη η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα-Γιούνκερ είναι προάγγελος νέων επώδυνων μέτρων. Θα έχουμε νέα επέλαση στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και τις συλλογικές συμβάσεις και νέα φορολογικά βάρη, ένταση της φορολογίας για λαϊκά και μεσαία στρώματα. Διατηρούνται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγουμένων μνημονίων που τσάκισαν λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα. Παραμένουν σε ισχύ όλες οι κατευθύνσεις για το «φτηνό και ευέλικτο κράτος», της κινητικότητας, της αξιολόγησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της φορομπηξίας.

Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»! Μια συμφωνία που θα τσακίζει παραπέρα τη ζωή των εργαζομένων δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»! Η αναμονή, ο συμβιβασμός είναι χαμένος χρόνος για το λαό. Θα χαρίσει χαμόγελα σε δανειστές και μεγαλοεργοδοσία, νέα προνόμια, νέες απαλλαγές, φρέσκο κρατικό χρήμα σε αυτούς που πλούτισαν και πλουτίζουν σε βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.

Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας! Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Έχουμε πείρα, χορτάσαμε από σωτήρες που στρίμωχναν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας στο καλούπι του μικρότερου κακού. Δεν θεωρούμε τελειωμένες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα για τα οποία οι εργαζόμενοι μάτωσαν για δεκαετίες.

Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα! Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Βαδίζουμε μπροστά ενωμένοι για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας. Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που διεκδικεί όλα όσα χάσαμε την περίοδο της κρίσης, που παλεύει για τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου. Οργανώνουμε την πάλη, συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο που οργανώνουν δεκάδες συνδικάτα στις 11 ΙΟΥΝΗ, στις 7μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου. Ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση