Thumbnail
Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

Θέμα: «Μετατάξεις Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων»

   Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για την ανάκληση όλων των μετατάξεων (εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων) στην οποία προτίθεται να προβεί χωρίς την προηγούμενη σύσταση οργανικών θέσεων και ανεξάρτητα από αυτήν,  δημιουργεί ακόμα περισσότερο σωρεία προβλημάτων, τόσο στους συναδέλφους που μετατάχθηκαν, όσο και σε αυτούς που είχαν επιλέξει να υπηρετήσουν  στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πρόκειται για υποχρεωτικές μετατάξεις που έγιναν το καλοκαίρι του 2013 υπό την απειλή της διαθεσιμότητας – απόλυσης, μετά τον χαρακτηρισμό των εκπαιδευτικών  ως πλεοναζόντων, που έγινε από τον μνημονιακό νόμο 4172/13 και με αδιαφανή κριτήρια και διαδικασίες. Η πρόταση αυτή το μόνο που θα κατορθώσει να κάνει είναι να επιχειρήσει με μια αδικία να διορθώσει  μια άλλη αδικία, αδιαφορώντας για την ανατροπή της ζωής 3.835 εκπαιδευτικών, για δεύτερη φορά μέσα σε 2 χρόνια.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις,  διεκδικούμε:

  • Σύσταση οργανικών θέσεων πριν από την οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα των μετατάξεων, ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία των συναδέλφων για πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Υπηρεσίας.
  • Να δοθεί η δυνατότητα ανάκλησης μετάταξης για όσους συναδέλφους το επιθυμούν.
  • Ενιαία μοριοδότηση (ανά περιοχή μετάθεσης) όσων μεταταγμένων επιθυμούν να μείνουν στην Π.Ε. και όσων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης το 2013 και το 2014. Να συμπεριληφθούν και όσοι έκαναν αίτηση για μετάταξη το 2013, αλλά αυτή απορρίφθηκε. Να γίνει έλεγχος των μορίων και να συνταχθούν πίνακες με βάση τα μόριά τους. Στις περιπτώσεις που κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι υπάρχουν μεταταγμένοι που έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία, να ακυρωθεί αυτόματα η μετάταξη.
  • Για τις μη κοινές ειδικότητες (ΠΕ05 Γαλλικών, ΠΕ07 Γερμανικών, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, ΠΕ19-20 Πληροφορικής και ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών) που αποτελούν την πλειοψηφία των μεταταγμένων συν/φων (2.346 συνάδελφοι) να δοθεί οργανική θέση και να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία άμεσα.
  • Για τις κοινές ειδικότητες (Αγγλικών, Μουσικής, Γυμναστών) να δοθεί μια δίκαιη λύση που να εξασφαλίζει και τους εκπαιδευτικούς της Α’ βάθμιας που αιτούνται μετάθεσης και τους εκπαιδευτικούς της Β’ βάθμιας που έχουν μεταταχθεί ήδη. Καμία από τις δυο κατηγορίες εκπαιδευτικών δεν ευθύνεται για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Το ΥΠΟΠΑΙΘ έχει ήδη τα αριθμητικά στοιχεία στα χέρια του και μπορεί να δώσει λύση. Άνοιγμα τόσων οργανικών σε κάθε περιοχή ώστε να μην αδικηθεί καμία κατηγορία και να μην πρυτανέψουν η διάσπαση και οι συντεχνιακές λογικές.
  • Για τις ειδικότητες αυτές προτείνουμε να πάρουν μετάθεση αναδρομικά και όσοι συνάδελφοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν κάνει αίτηση το 2013 και το 2014 και είχαν περισσότερα μόρια από τον τελευταίο συνάδελφο που πήρε μετάταξη (στην ίδια περιοχή). Επιπλέον να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις μετάθεσης για τον τόπο συμφερόντων του αιτούντος εκπαιδευτικού. Η τοποθέτηση στις οργανικές για τις προϋπάρχουσες ειδικότητες (μεταταγμένοι και αναδρομικής μετάθεσης) να γίνει με βάση τα μόρια.
  • Άμεση υλοποίηση αυτής της διαδικασίας, ώστε να προχωρήσει ομαλά και η διαδικασία των φετινών μεταθέσεων και τοποθετήσεων καθώς και των διορισμών.
  • Διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στις εναπομείνασες κενές οργανικές θέσεις

Καλούμε το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. να εγκαταλείψει την τακτική του “Πόντιου Πιλάτου” και να δρομολογήσει άμεσα λύσεις στην κατεύθυνση της ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής που δημιούργησε τα συγκεκριμένα προβλήματα και της ικανοποίησης των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών της.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!   ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

         ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!

                                                                   Για το Δ.Σ.


ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη,  27   Μαΐου  2015              

Αρ. Πρωτ.: 178

Ταχ. Δ/νση :   Μπρωκούμη 21

Τ.Κ. – Πόλη:   67100 Ξάνθη

Τηλ.-FAX:         2541024394

e-mail  :           [email protected]   

ΠΡΟΣ:

ΔΟΕ

Μέλη Συλλόγου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ffilologoi.jpg
Χιλιάδες αναπληρωτές φιλόλογοι διεκδικούν μαζικούς διορισμούς και ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης
Συνάντηση ΣΑΦ με Υπουργείο: Προς νέο μοντέλο διορισμών;
Χιλιάδες αναπληρωτές φιλόλογοι διεκδικούν μαζικούς διορισμούς και ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης
υπιυρ
Το Υπουργείο Παιδείας στο Πατριαρχείο Αντιοχείας: Στήριξη και συμπαράσταση μετά την τραγωδία στη Δαμασκό
Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργου Καλαντζή, στο Πατριαρχείο Αντιοχείας
Το Υπουργείο Παιδείας στο Πατριαρχείο Αντιοχείας: Στήριξη και συμπαράσταση μετά την τραγωδία στη Δαμασκό
το Ισραήλ του Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας μεγάλης επιχειρησιακής φάσης στη Λωρίδα της Γάζας
Τρομάζει η εκτίμηση του πραγματικού αριθμού των νεκρών στη Γάζα - Μελέτες υποδεικνύουν ότι φτάνει τους 100.000
Aπό τις 7 Οκτωβρίου 2023 έως σήμερα εκτιμάται ότι αγγίζει τις 100.000, αριθμός που περιλαμβάνει όχι μόνο θύματα βομβαρδισμών, αλλά και ανθρώπους που...
Τρομάζει η εκτίμηση του πραγματικού αριθμού των νεκρών στη Γάζα - Μελέτες υποδεικνύουν ότι φτάνει τους 100.000