Thumbnail
Ανακοίνωση ΔΟΕ

Απίστευτα φαινόμενα παρουσιάζονται στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη νόμιμη λειτουργία της διοίκησης η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Στην εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. της 19-5-2015 «Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» , γίνεται η παρακάτω αναφορά : «Σε συνέχεια της αριθμ. Φ.361.22 / 26 / 79840 / Ε3 / 19-5-2015 Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην επιλογή των υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων...».

Κάθε προσπάθεια που κάναμε να βρούμε και να αναγνώσουμε τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση υπήρξε άκαρπη. Η απόφαση δεν είναι δημοσιευμένη σε Φ.Ε.Κ. και, φυσικά, δεν υπάρχει αναρτημένη πουθενά, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει.

Είναι σαφές ότι το παραπάνω αποτελεί σοβαρότατο νομικό ελάττωμα στην όλη διαδικασία επιλογής στελεχών. Στην περίπτωση μάλιστα που, με παράβαση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης, «φανερωθεί» εκ των υστέρων με κάποιο δεσμευμένο αριθμό Φ.Ε.Κ. αυτό θα είναι ξεκάθαρη εξαπάτηση. Και όλα αυτά γιατί το Υπουργείο από όλα τα τεράστια ανοικτά ζητήματα της εκπαίδευσης (δαπάνες, διορισμοί, μετατάξεις, αξιολόγηση, πραγματοποίηση υπηρεσιακών μεταβολών, ειδική αγωγή, προσχολική αγωγή...) επέλεξε ως «κατεπείγον» το θέμα της επιλογής στελεχών αδιαφορώντας τόσο για τη νομιμότητα όσο και για την υποβολή σε απίστευτη ταλαιπωρία όσων εμπλέκονται στη διαδικασία (προσωπικό Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θέτει ζήτημα νομιμότητας της διαδικασίας και σε κάθε περίπτωση θα κινηθεί με κάθε τρόπο για την για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την τήρηση των κανόνων δικαίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anaplirotes
Αναπληρωτές: Βγήκε η πρόσκληση για 993 μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ- Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για προτίμηση περιοχών στο Ο.Π.ΣΥ.Δ.
Πρόσκληση υποψήφιων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών το διδακτικό έτος 2025-2026
Αναπληρωτές: Βγήκε η πρόσκληση για 993 μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ- Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για προτίμηση περιοχών στο Ο.Π.ΣΥ.Δ.
γυναικοκτονια στο Βόλο
Γυναικοκτονία στο Βόλο: 40χρονος δολοφόνησε τη σύζυγό του μπροστά στα παιδιά τους
Η δολοφονία έγινε μπροστά στα τέσσερα παιδιά τους – Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Γυναικοκτονία στο Βόλο: 40χρονος δολοφόνησε τη σύζυγό του μπροστά στα παιδιά τους
revenge_porn
Σάλος στην Ιταλία για ομάδα στο Facebook που διαμοίραζε γυμνές φωτογραφίες γυναικών χωρίς τη συγκατάθεσή τους
Η ομάδα «Mia Moglie» με 32.000 μέλη έκλεισε μετά από καταγγελίες για παράνομη κοινοποίηση προσωπικού υλικού
Σάλος στην Ιταλία για ομάδα στο Facebook που διαμοίραζε γυμνές φωτογραφίες γυναικών χωρίς τη συγκατάθεσή τους