Thumbnail
Των αιρετών Π. Νταλιάνη και Ε. Παπαδοπούλου

3.4.2015

7ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΝΤΑΛΙΑΝΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνεδρίαση  ΠΥΣΠΕ Λακωνίας    13 Μαρτίου 2015

με μοναδικό θέμα ημ.διάταξης χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου.

Αίτηση για χορήγηση για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή υπέβαλαν δύο εκπαιδευτικοί.

Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδευτικός ΠΕ60 υπέβαλε αίτηση για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή, προκειμένου να διδάξει ως επιμορφώτρια στα σεμινάρια του ΠΕΚ Τρίπολης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης(που υπηρετούν στη Λακωνία) στη Σκάλα Λακωνίας από τις 11.30 έως 17.40 μ.μ. Ομόφωνα το υπηρεσιακό συμβούλιο χορήγησε την άσκηση ιδιωτικού έργου στην εν λόγω εκπαιδευτικό.

          Ως     αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών   κάναμε την παρακάτω τοποθέτηση  αν και τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του ΠΥΣΠΕ θέλησαν να την λογοκρίνουν.  «Συμφωνούμε να χορηγηθεί η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου στην εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ60, δε σημαίνει όμως ότι συμφωνούμε να γίνονται τα σεμινάρια των εκπαιδευτικών σε μη εργάσιμες μέρες και ώρες. Πάγιο αίτημα μας είναι οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών να είναι ουσιαστικές, να γίνονται στην αρχή της σχολικής χρονιάς και σε εργάσιμες μέρες και ώρες».

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε τη μεγάλη μας δυσκολία να συνεργαστούμε με όλα τα τακτικά και αναπληρωματικά υπηρεσιακά μέλη του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας , διότι δείχνουν να μη γνωρίζουν τον Νόμο 1264/1982, το ΠΔ1/2003, τον Ν.2690/1999(άρθρο 15) και την έννομη εκπροσώπηση που μας έδωσαν οι συνάδελφοι για να προασπιζόμαστε τα εργασιακά τους δικαιώματα στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Η καταγραφή της   γνώμης των αιρετών εκπροσώπων του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας επί της ημερήσιας διάταξης προβλέπεται από τον κώδικα διοικητικής διαδικασίας Ν.2690/1999 άρθρο 15. Σε επόμενη συνεδρίαση που επαναληφθεί ανάλογο φαινόμενο    θα ακολουθήσουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Εκφράσεις του τύπου ότι   «οι αιρετοί μπερδεύουν το υπηρεσιακό συμβούλιο με τον συνδικαλισμό», ή  ότι προσπαθούν  «να δημιουργούν  εντυπώσεις» αποδεικνύουν ότι δεν κατάλαβαν τα αποτελέσματα των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (5-11-2014).  Ως αιρετοί δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι υποχρέωσή μας είναι να υπερασπιζόμαστε τα συλλογικά αιτήματα των εκπαιδευτικών, να εφαρμόζουμε και να υλοποιούμε αποφάσεις των Συλλόγων, των Γ. Συνελεύσεων και της ΔΟΕ. Εμείς εκλεγήκαμε και δεν οριστήκαμε από κανένα μονοπρόσωπο όργανο.   

Όσον αφορά στη δεύτερη αίτηση, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ19 ζήτησε να ασκήσει ιδιωτικό έργο με αμοιβή, προκειμένου να επιτηρεί (ενταγμένος στο μητρώο επιτηρητών) στη Σπάρτη διαδικασίες για εξετάσεις πιστοποίησης στους υπολογιστές. Ομόφωνα το υπηρεσιακό συμβούλιο συμφώνησε στην έγκριση της αίτησης, διότι το ιδιωτικό έργο εκπονείται εκτός εργασιακού ωραρίου, δεν υπερβαίνει τις 10 ώρες εβδομαδιαίως (4 ώρες) και έχει συνάφεια με το αντικείμενο απασχόλησής του.   

Συνεδρίαση  ΠΥΣΠΕ Λακωνίας    23 Μαρτίου 2015

με μοναδικό θέμα ημ.διάταξης Διάθεση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής) από τη Διεύθυνση Β/θμιας εκπαίδευσης στην Α/θμια.

Ομόφωνα το υπηρεσιακό συμβούλιο αποφάσισε την ολική διάθεση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής)από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια.Πιο συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής τοποθετείται για 17 ώρες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης και για συμπλήρωση του υποχρεωτικού του ωραρίου 6 ώρες στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης.Επιπρόσθετα, επισημάναμε όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός  θα ακολουθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις του εκπαιδευτικού που αναπληρώνει.

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Λακωνίας 2 Απριλίου 2015

με μοναδικό θέμα ημ.διάταξης χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου.

Χορηγήθηκαν ομόφωνα άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε  δύο εκπαιδευτικούς  ΠΕ 71 και ΠΕ 70.

Δεν χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε εκπαιδευτικό ΠΕ 70 που υπηρετεί με απόσπαση   στη  Γερμανία και είναι τοποθετημένος σε Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο της Νυρεμβέργης.  Ζητήθηκαν   επιπλέον στοιχεία από το Συντονιστή εκπαίδευσης     και υποβλήθηκαν ερωτήματα από το ΠΥΣΠΕ Λακωνίας προς το ΥΠΟΠΑΙΘ σχετικά με  τη χορήγηση της άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

Συνάδελφοι – ισσες

Πάγιο αίτημά μας είναι τα λειτουργικά κενά να καθορίζονται μέσα από το ΠΥΣΠΕ Λακωνίας.   Στη συνεδρίαση της 2ας Απριλίου ζητήσαμε προφορικά να γίνει προσδιορισμός των λειτουργικών κενών από το ΠΥΣΠΕ και ο πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ και Δ/ντής εκπαίδευσης δε δέχτηκε, «επειδή δεν είναι αρμοδιότητα του ΠΥΣΠΕ».     

Θα υποβάλλουμε  και  γραπτό αίτημα προς τον διευθυντή ΠΕ Λακωνίας, ούτως ώστε τα λειτουργικά κενά σε όλους τους κλάδους εκπαιδευτικών να καθορίζονται μέσα από το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Διαφωνούμε για τον μη προσδιορισμό από το Δ/ντή Εκπαίδευσης δύο λειτουργικών κενών ΠΕ 70   για τα  Δημοτικά Σχολεία Γερακίου και 2ου  Σκάλας και ενός λειτουργικού κενού ΠΕ 60 για το Νηπιαγωγείο Λογκανίκου.               

Νταλιάνης Πέτρος

Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών

στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης

Κιν: 6978481410

e-mail: [email protected]

Ιστολόγιο: anexartitiekplak.blogspot.com

Παπαδοπούλου  Ελισάβετ                                    
Αιρετή εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών 

στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας  

εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης 

Τηλ/φαξ:2732082682

Κιν: 6978697160

e-mail: [email protected]

Ιστολόγιο: anexartitiekplak.blogspot.com

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών