Thumbnail
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ένα πολύ μεγάλο "ΜΠΡΑΒΟ" από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο. 

Μπράβο σας κύριε υπουργέ ολοκληρώσατε με μεγάλη επιτυχία την παλαιοκομματική σας στρατηγική καταδικάζοντας όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Καταφέρατε μέσα στην προεκλογική περίοδο να υπογράψετε και να ολοκληρώσετε την μεταφορά 3657 οργανικών θέσεων από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μεταφέροντας βέβαια πριν την ολοκλήρωση και τους τελευταίους ενδιαφερόμενους από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον τόπο των συμφερόντων τους. Ολοκληρώσατε το ρουσφετολογικό έργο που ξεκίνησε ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος  σε διαδοχικές φάσεις για να καλύπτετε και τις εκάστοτε ανάγκες που προέκυπταν, μάλιστα συμπεριλάβατε στην 6η φάση μετατάξεων εκπαιδευτικών και τη μετάταξη εκπαιδευτικού Γερμανικής Φιλολογίας από τη Δευτεροβάθμια Πέλλας, ενώ στις προηγούμενες πέντε φάσεις (επί της θητείας του Καθηγητή Κ. Αρβανιτόπουλου στο Υ.ΠΑΙ.Θ) δε συνέβη κάτι παρόμοιο.

Δώσατε το δικαίωμα στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πολύ λιγότερα μόρια από τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να πάρουν τις θέσεις που περίμεναν νόμιμα και με την σειρά τους για μετάθεση εδώ και χρόνια, ενώ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπερτερούν σε μόρια και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Παραδείγματα: εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας με 110,93 μόρια δεν μπορεί να πάρει μετάθεση στον Ν. Έβρου και έχει πάρει εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας με υποχρεωτική μετάταξη, με 70,01 μόρια. Επίσης εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας με 120 μόρια δεν μπορεί να πάρει μετάθεση στη Θεσσαλονίκη και έχει πάρει εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας με υποχρεωτική μετάταξη, με 50 μόρια.

Η σύγκριση των μορίων έχει γίνει μετά την αναγωγή των μορίων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας σε μόρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τελικά, πως είναι δυνατόν ενώ το 2012-2013 από τις 789 αιτήσεις των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για μετάθεση ικανοποιήθηκαν μόνο 3 σε όλη την Ελλάδα, το 2013-2014 από τις 772 αιτήσεις μόνο 24 με το επιχείρημα ότι δεν υπήρχαν  θέσεις για μετάθεση και ειδικά καμία στη βόρια Ελλάδα και ως εκ θαύματος στη συνέχεια, να δημιουργείτε θέσεις για υποχρεωτικές μετατάξεις και να δίνετε 733 οργανικές θέσεις στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συγκεκριμένα σύμφωνα με τον πίνακα για την μεταφορά των οργανικών θέσεων: 9 στο Ν. Έβρου, 14 στο Ν. Ξάνθης, 17 στο Ν. Καβάλας κτλ., πως βρέθηκαν όλες αυτές οι θέσεις και μάλιστα όπου υπήρχε ανάγκη για ρουσφετολογική τοποθέτηση, καταστρατηγώντας κάθε νόμιμη διαδικασία και για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν αδύνατον να δημιουργηθούν. 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πρυτανικές εκλογές ΓΠΑ: Τα 6 ονόματα που συγκροτούν το νέο Συμβούλιο Διοίκησης
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Ποιοι καθηγητές εκλέγονται ως εσωτερικά μέλη
Πρυτανικές εκλογές ΓΠΑ: Τα 6 ονόματα που συγκροτούν το νέο Συμβούλιο Διοίκησης
Νίκος Πλακιάς στη Δίκη για τα Τέμπη
Δίκη Τεμπών: Έκρηξη οργής στην αίθουσα – Νίκος Πλακιάς: «Αθάνατες, όλοι φυλακή αλήτες»
Πεδίο μάχης το δικαστήριο – «Σήμερα έχει γενέθλια η κόρη μου, συλλάβέτε με!», φώναζε η Μαρία Καρυστιανού
Δίκη Τεμπών: Έκρηξη οργής στην αίθουσα – Νίκος Πλακιάς: «Αθάνατες, όλοι φυλακή αλήτες»