Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΕΛΜΕ Λήμνου

        ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου εκφράζει την αγανάκτησή του για την άδικη και απάνθρωπη στάση της συγκυβέρνησης απέναντι σε ένα νέο άνθρωπο που έχει φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιεί εδώ και ένα μήνα σχεδόν το ίδιο του το σώμα ως ασπίδα προστασίας απέναντι στην ανάλγητη και εκδικητική στάση των αρμόδιων υπουργείων μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμα σε εκπαιδευτικές άδειες που του δίνει ο ίδιος ο νόμος, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο τμήμα του ΤΕΙ Πειραιά στο οποίο πέρασε συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ βρισκόταν ήδη στη φυλακή.

Θεωρούμε αδιανόητο να στήνει η συγκυβέρνηση τα πολιτικά της παιχνίδια πάνω στη ζωή ενός νέου ανθρώπου που πριν έξι χρόνια υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας του φίλου και συμμαθητή του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Δεν είναι δυνατόν για το νομικό και δικαστικό σύστημα της χώρας να επιθυμεί να αντιμετωπίζει το Νίκο Ρωμανό ως τρομοκράτη από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμιά τέτοια δικαστική απόφαση.

Κατανοούμε την αγωνία της συγκυβέρνησης να πατάξει κάθε φωνή που εξακολουθεί να αντιστέκεται και να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της απέναντι στην ανάλγητη, μισάνθρωπη και καταστροφική για το σύνολο της χώρας πολιτική στέρησης και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών που εφαρμόζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση προκειμένου να κάμψει και τις τελευταίες φωνές διαμαρτυρίας. Δηλώνουμε ότι επιλέγουμε να ταχθούμε στο πλευρό των ανθρώπων και όχι των μνημονίων.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο Νίκο Ρωμανό και απαιτούμε από τη δικαιοσύνη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων. Απαιτούμε από τη συγκυβέρνηση να σταματήσει να νίπτει τας χείρας της και να μεριμνήσει, όσο υπάρχει ακόμη καιρός, για την διασφάλιση του δικαιώματος του Νίκου Ρωμανού σε εκπαιδευτικές άδειες. Απαιτούμε να αρθούν τα νομικίστικα κωλύματα και να δοθεί στο Νίκο Ρωμανό το δικαίωμα να σπουδάσει, όπως ο ίδιος το επιθυμεί. Απαιτούμε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του πριν να είναι πολύ αργά.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου


ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ 

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 16

ΜΥΡΙΝΑ 81400  ΛΗΜΝΟΣ

Τηλ. 6946017039

Εmail: elmelimnos@gmail.com

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πυροσβεστική
Αττική: Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια – Εκκενώνονται σχολεία
Αναφορές από νότια προάστια και κεντρικές περιοχές της Αθήνας – Σε εξέλιξη έρευνα για την προέλευση της δυσοσμίας
Αττική: Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια – Εκκενώνονται σχολεία
Πρέβεζα: Συγκέντρωση στη ΔΟΥ ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας
Πρέβεζα: Στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία εκπαιδευτικού πριν την τελεσίδικη απόφαση!
Συγκλονίζει η υπόθεση εκπαιδευτικού στην Πρέβεζα: Χάνει το σπίτι του από το Δημόσιο ενώ εκκρεμεί προσφυγή στον Άρειο Πάγο
Πρέβεζα: Στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία εκπαιδευτικού πριν την τελεσίδικη απόφαση!