Thumbnail
ΕΛΜΕ Λήμνου

        ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου εκφράζει την αγανάκτησή του για την άδικη και απάνθρωπη στάση της συγκυβέρνησης απέναντι σε ένα νέο άνθρωπο που έχει φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιεί εδώ και ένα μήνα σχεδόν το ίδιο του το σώμα ως ασπίδα προστασίας απέναντι στην ανάλγητη και εκδικητική στάση των αρμόδιων υπουργείων μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμα σε εκπαιδευτικές άδειες που του δίνει ο ίδιος ο νόμος, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο τμήμα του ΤΕΙ Πειραιά στο οποίο πέρασε συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ βρισκόταν ήδη στη φυλακή.

Θεωρούμε αδιανόητο να στήνει η συγκυβέρνηση τα πολιτικά της παιχνίδια πάνω στη ζωή ενός νέου ανθρώπου που πριν έξι χρόνια υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας του φίλου και συμμαθητή του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Δεν είναι δυνατόν για το νομικό και δικαστικό σύστημα της χώρας να επιθυμεί να αντιμετωπίζει το Νίκο Ρωμανό ως τρομοκράτη από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμιά τέτοια δικαστική απόφαση.

Κατανοούμε την αγωνία της συγκυβέρνησης να πατάξει κάθε φωνή που εξακολουθεί να αντιστέκεται και να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της απέναντι στην ανάλγητη, μισάνθρωπη και καταστροφική για το σύνολο της χώρας πολιτική στέρησης και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών που εφαρμόζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση προκειμένου να κάμψει και τις τελευταίες φωνές διαμαρτυρίας. Δηλώνουμε ότι επιλέγουμε να ταχθούμε στο πλευρό των ανθρώπων και όχι των μνημονίων.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο Νίκο Ρωμανό και απαιτούμε από τη δικαιοσύνη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων. Απαιτούμε από τη συγκυβέρνηση να σταματήσει να νίπτει τας χείρας της και να μεριμνήσει, όσο υπάρχει ακόμη καιρός, για την διασφάλιση του δικαιώματος του Νίκου Ρωμανού σε εκπαιδευτικές άδειες. Απαιτούμε να αρθούν τα νομικίστικα κωλύματα και να δοθεί στο Νίκο Ρωμανό το δικαίωμα να σπουδάσει, όπως ο ίδιος το επιθυμεί. Απαιτούμε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του πριν να είναι πολύ αργά.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου


ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ 

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 16

ΜΥΡΙΝΑ 81400  ΛΗΜΝΟΣ

Τηλ. 6946017039

Εmail: elmelimnos@gmail.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διευθυντές στο Δημόσιο
Υπάλληλοι Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπ. Παιδείας: «Κρυφή ατζέντα πίσω από την άρση μονιμότητας»
Υπάλληλοι Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπ. Παιδείας για άρση μονιμότητας:«Προσοχή στις Σκοπιμότητες»
Υπάλληλοι Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπ. Παιδείας: «Κρυφή ατζέντα πίσω από την άρση μονιμότητας»
αμφιθέατρο
Από τα αμφιθέατρα… στις φοιτητικές κατοικίες: Τα ΑΕΙ επενδύουν στη στέγη των νέων
Νησιωτικά ιδρύματα αξιοποιούν την ακίνητη περιουσία τους για χαμηλόμισθες ή δωρεάν φοιτητικές κατοικίες
Από τα αμφιθέατρα… στις φοιτητικές κατοικίες: Τα ΑΕΙ επενδύουν στη στέγη των νέων
AMFITHEATRO
Αλαλούμ στις κατατακτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ: Όταν ο νόμος λέει «αύξηση» και η πραγματικότητα «μείωση»
Οι κατατακτήριες δεν είναι «παράκαμψη». Είναι θεσμοθετημένος δρόμος. Ένας μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας. Ένα εργαλείο επανεκκίνησης.
Αλαλούμ στις κατατακτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ: Όταν ο νόμος λέει «αύξηση» και η πραγματικότητα «μείωση»
dialeimma
Σχολεία: Όταν το διάλειμμα γίνεται… παράπτωμα και ο εφημερεύων εκπαιδευτικός καταγγέλλεται
Κανένας εκπαιδευτικός — όσο προσεκτικός, όσο υπεύθυνος — δεν διαθέτει «μαγικό ραβδί» ώστε να ακινητοποιήσει ταυτόχρονα εκατοντάδες παιδιά.
Σχολεία: Όταν το διάλειμμα γίνεται… παράπτωμα και ο εφημερεύων εκπαιδευτικός καταγγέλλεται