pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Thumbnail
Να δοθούν οι νόμιμες άδειες στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό και στον Η. Κωστάρη

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

«Η ΑΘΗΝΑ»  ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΠΕΡΓΟΥΣ  ΠΕΙΝΑΣ Ν. ΡΩΜΑΝΟ & ΗΡ. ΚΩΣΤΑΡΗ

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η πρόσβαση στην εκπαίδευση, αυτονόητο δικαίωμα όλων!
Να δοθούν οι νόμιμες άδειες στον απεργό πείνας

Ν. Ρωμανό και στον Η. Κωστάρη

Εκφράζουμε την απόλυτη και αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους απεργούς πείνας Ν. Ρωμανό & Ηρ.Κωστάρη  και στηρίζουμε ολόψυχα το δίκαιο και νόμιμο αίτημά τους να λαμβάνουν τις εκπαιδευτικές άδειες για να σπουδάσουν στις Σχολές που έχουν επιτύχει με Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι κρατούμενοι Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης ξεκίνησαν απεργία πείνας από 10/11 και 29/10 αντίστοιχα, διεκδικώντας χα προβλεπόμενα από τον νόμο δικαιώματα τους, όπως εκπαιδευτικές άδειες κλπ. Το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούνται απέρριψε το καθ’ όλα αυτό νόμιμο αίτημα, εφαρμόζοντας ένα απαράδεκτο καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων, κρίνοντας τον Η. Κωστάρη ως ιδιαίτερα επικίνδυνο, τη στιγμή που επί 3 σχεδόν χρόνια είχε το δικαίωμα παρακολούθησης της σχολής του. Ο Ηρακλής Κωστάρης ανέστειλε την απεργία πείνας το προηγούμενο Σάββατο λόγω κρίσιμης επιβάρυνσης της υγείας του, ενώ ο Ν. Ρωμανός συνεχίζει και η κατάσταση της υγείας του βρίσκεται σε οριακό σημείο.Οι απεργοί πείνας διεκδικούν και πράττουν το αυτονόητο : Η μόρφωση ή είναι καθολική ή δημοκρατία σας πάσχει βαθύτατα! Η κυβέρνηση εκδικείται ανθρώπους που τους θεωρεί πολιτικούς αντίπαλους. Δεν πρόκειται για απλή αναλγησία. Η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες; Όλους όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα στην μόρφωση, για την ελευθερία, την ισότιμα. Γιατί ο αγώνας του Ρωμανού, που γίνεται με όπλο το ίδιο του το σώμα είναι αγώνας για την ελευθερία, είναι αγώνας για την ισότητα και για την μόρφωση, είναι αγώνας για την δικαιοσύνη.

Ως δάσκαλοι υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη πρόσβαση στη μόρφωση όλων χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς. Γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ότι η μόρφωση δεν είναι ιδιοκτησία κανενός θεσμού ή ατόμου και ότι από αυτήν παράγονται μόνο θετικά αποτελέσματα. Κατά συνέπεια καταδικάζουμε την εκδικητική στάση της Πολιτείας που άφησε κι αφήνει - βδομάδες τώρα- να κινδυνεύει η ζωή των Ρωμανού και Κωστάρη, επικαλούμενη νομικίστικες δικαιολογίες, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό.

Η κυβέρνηση φέρει πλήρη την ευθύνη για την υγεία του Ν.Ρωμανού. Απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και τους λέμε πως αν χαθεί ζωή θα πρόκειται για δολοφονία με αυτουργό την ίδια την κυβέρνηση. Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του να δράσουν πριν είναι αργά, προς υπεράσπιση των βασικών αρχών και αξιών των ανθρώπινων δικαιωμάτων έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό το δίκαιο αίτημα των απεργών πείνας να έχουν πρόσβαση στη μόρφωση και στις σπουδές που επέλεξαν.

Η μόρφωση είναι δικαίωμα!

Δεν είναι παραχώρηση και με αγώνες καταχτιέται!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πάτε για μπάνιο; Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες σήμερα Κυριακή - Δείτε τον χάρτη

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα