Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής "Κώστας Σωτηρίου"

ΑΠ: 119/    1/12/2014

Προς : Δ/νση ΠΕ Αν. Αττικής, Σχ.

Συμβούλους, ΔΟΕ, τα μέλη

14 ΔΣ και 25 ΝΗΠ, μέχρι τώρα, μπλοκάρουν την αυτοαξιολόγηση.

201 συνάδελφοι στα 14 δημ. σχολεία δηλώνουν απεργία αποχή. 25 προϊσταμενες/νοι Νηπ.  και 2 δ/ντές αρνούνται την αξιολόγηση τους. Συνεχίζουμε και στα άλλα σχολεία.

Παρασκευή 5/12,  2μμ - Μαζική παράσταση στη Δ/νση Αν. ΑττικήςΜετά την απόφαση και των 3 δημοτικών σχολείων στην Παιανία (2ο, 3ο και 4ο – τα οποία πέρσι είχαν συμμετάσχει με δείκτες), που στα 2 καθολικά και στο άλλο με μεγάλη  πλειοψηφία οι συνάδελφοι αντιτάχθηκαν στην εισήγηση των δ/ντών να συμμετέχουν στην αυτοαξιολόγηση δηλώνοντας συμμετοχή στην απεργία – αποχή, τα σχολεία που στο σύλλογό μας  μπλοκάρουν τη συμμετοχή τους στην αυτοαξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα (προγραμματισμός , σχέδια δράσης – ανάρτηση στο Παρατηρητήριο της ΑΕΕ) φτάνουν τα 14 έναντι 5 που έχουν μέχρι τώρα αποφασίσει με συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων να συμμετέχουν. Συνολικά στα 14 σχολεία δήλωσαν 201 συνάδελφοι συμμετοχή στην απεργία - αποχή έναντι 32 (μαζί με τους δ/ντές που εισηγήθηκαν θετικά – εκτός από 2).

Παράλληλα σε 25 (μέχρι τώρα) ανέρχονται οι προϊσταμένες στα νηπιαγωγεία που δηλώνουν στον σύλλογο ότι ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στην ατομική τους αξιολόγηση, ενώ 2 δ/ντές σχολείων του συλλόγου κάνουν το ίδιο.

Ύστερα από μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να καταγγέλλονται στον σύλλογο διευκρινίζουμε και πάλι :

·         Η ΜΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ του συλλόγου διδασκόντνων από το δ/ντή - ντρια σχολείου ή προϊσταμένη νηπιαγωγείου και η προσπάθεια να αναρτήσει μόνος/μόνη τον προγραμματισμό ή σχεδιο δράσης στο Παρατηρητήριο της ΑΕΕ είναι παράνομη.

·         Η σύγκληση με συγκαλυμένο το θέμα (πχ γενικώς, προγραμματισμός, ιστοσελίδα, βιβλιοθήκη ή κανονισμός λειτουργίας που προτείνονται από την εγκύκλιο της ΑΕΕ για σχέδια δράσης ή όποιο άλλο σχέδιο δράσης) και χωρίς την αναφορά στην εγκύκλιο για την ΑΕΕ και τη σχέση του με την αυτοαξιολόγηση, προκειμένου να υφαρπαγεί η απόφαση, είναι άκυρη και δεν μπορεί να αναρτηθεί στο Παρατηρητήριο, αν δε συνοδευτεί από σαφή τοποθέτηση του συλλόγου διδασκόντων σχετικά με τη συμμετοχή του σχολείου στην αυτοαξιολόγηση.

·         Η ανάρτηση οποιουδήποτε στοιχείου στο Παρατηρητήριο της ΑΕΕ ισοδυναμεί με συμμετοχή της σχολικής μονάδας στην αυτοαξιολογηση και με τη συμβολή στη δημιουργία βάσης για σύγκριση και κατηγοριοποίηση των σχολείων και αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνει χωρίς την απόφαση της πλειοψηφίας του συλλόγου διδασκόντων.

·         Η μειοψηφία σε κάποιο σχολείο ΔΕΝ μπορεί να διεξάγει σχέδιο δράσης που θα εκπροσωπήσει το σχολείο στην αυτοαξιολόγηση.

·         Η περσινή απόφαση του συλλόγου διδασκόντων ΔΕ ΔΕΣΜΕΥΕΙ το σύλλογο φέτος.

·            Αναφορές ορισμένων δ/ντών στη “δυνατότητά τους να κάνουν υποχρεωτική ανάθεση” με βάση την περσινή απόφαση του Αρβανιτόπουλου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ  υπηρεσιακή βάση και είναι παντελώς απαράδεκτη. Ισοδυναμεί με την “δυνατότητα” δ/ντή να αναθέσει υποχρεωτικά συγκεκριμένο καθήκον σε μέρα απεργίας!!! Ισοδυναμεί δηλαδή με την καταργήση του δικαίωματος στην απεργία !!!

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί :

1.        Όλους/όλες τους/τις συναδέλφους να δηλώσουν απεργία–αποχή από την (αυτο)αξιολόγηση.

2.        Τους /τις δντές – δ/ντριες και προϊστάμενους – νες νηπιαγωγείων ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΎΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΉ ΤΟΥΣ  ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ.

3.        Καλεί όσους /όσες ακολουθούν τη συλλογική στάση καταγράψουν στα βιβλία του σχολείου και να αποστείλουν και στον σύλλογο τη δήλωση συμμετοχής τους στην απεργία – αποχή (επισυνάπτουμε το σχετικό έντυπο – δήλωση) καθώς και να συμμετέχουν στην παράσταση στη δ/νση που θα τις καταθέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μαζί με το σύλλογο.

4.        Τους συλλόγους διδασκόντων στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία να απαιτήσουν να τοποθετηθούν και να δεσμεύσουν με την απόφασή τους τη στάση – συμμετοχή του σχολείου τους στην αυτοαξιολόγηση.

5.        Τους συλλόγους διδασκόντων στους οποίους έγινε συνεδρίαση με συγκαλυμένο το θέμα, να ζητήσουν νέα συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντνων και να τοποθετηθούν για τη ΜΗ συμμετοχή τους στην αυτοαξιολόγηση μπλοκάροντας οποιαδήποτε ανάρτηση στο Παρατηρητήριο της ΑΕΕ.

6.         Τους συλλόγους διδασκόντων που αποφάσισαν ήδη τη συμμετοχή τους – μετά το αυξανόμενο κύμα άρνησης που απλώνεται σε όλη τη χώρα – τους καλούμε να ξανασυζητήσουν το θέμα και να ακυρώσουν την προηγούμενη απόφαση για συμμετοχή.

Διευκρινίζουμε ακόμη :

·           Ύστερα από επικοινωνία με το ΙΕΠ, ακόμα και αν έχει γίνει ήδη ανάρτηση από το δ/ντή στο Παρατηρητήριο της ΑΕΕ, αν υπάρξει διαφορετική απόφαση του συλλόγου διδασκόντων μπορεί να ακυρωθεί η ανάρτηση, παρ΄ ότι έχει αποθηκευτεί, με την αναγραφή :

“Η καταχώρηση του σχολείου είναι άκυρη μετά την .......... πράξη του συλλόγου διδασκόντων”

·           Οι σύλλογοι διδασκόντων έχουν δικαίωμα να ελέγξουν αν έχει γίνει ανάρτηση στο Παρατηρητήριο – οι δ/ντές είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν και να σέβονται το σύλλογο διδασκόντνων.

·            Όποιος δ/ντής, δ/ντρια προχωρήσει σε μεθοδεύσεις που υποκλέπτουν, αλλοιώνουν ή δεν αφήνουν, με όποιο τρόπο, να εκφραστεί ελεύθερα, η απόφαση του συλλόγου διδασκόντνων θα είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους, σε όλα τα επίπεδα (συνδικαλιστικά, υπηρεσιακά, ηθικά).

Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση μαχητικά και συλλογικά.

Συλλογικά δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στην απεργία – αποχή.

Συλλογικά θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε άσκηση πίεσης απ΄ ότι κι αν προέρχεται.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ σε μαζική παράσταση του συλλόγου την Παρασκευή 5/12 στις 2μμ όλους τις/τους συναδέλφους,

στη δ/νση ΠΕ Αν. Αττικής

(την κινητοποίηση συνδιοργανώνουν και οι σύλλογοι “Δελμούζος”, Γλυφάδας-Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης και αναμένουμε τη συμμετοχή και του συλ. Σωκράτη)

·          Για να δηλώσουμε μαζικά τη συμμετοχή μας στην απεργία αποχή από τις διαδικασίες αξιολογησης και αυτοαξιολόγησης.

·          Να απαιτήσουμε να μην “ενοχλήσει” κανείς αξιολογητής – επιθεωρητής (δ/ντρια εκπαίδευσης, Σχ. Σύμβουλος) όσες και όσους συναδέλφους δηλώνουν συμμετοχή στην απεργία αποχή.

·          Να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις σε βάρος των συλλόγων διδασκόντων στα σχολεία προκειμένου να υποκλαπεί η συμμετοχή τους στην αυτοαξιολόγηση καθώς και οι κάθε είδους απειλές (έμμεσες ή άμεσες) και η προσπάθεια τρομοκρατίας στα σχολεία.

Να πάρουμε την σωτηρία της Δημόσιας εκπαίδευσης και της δουλειάς μας στα χέρια μας. Η αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Όλοι την Παρασκευή 5/12, στις 2μμ στη Δ/νση Αν Αττικής :για τη διευκόλυνση των συναδέλφων προκηρύσουμε στάση εργασίας από 1μμ μέχρι 2μμ .

Ο Πρόεδρος

Κώστας Τουλγαρίδης

Ο Γραμματέας

Ιωάννης Ρούπας