Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ            1-12-2014                

Πρ. Κορομηλά 51

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622Κ

e-mail:  [email protected]          ψήφισμα για τον Γ. Ρωμανό

Τρεις βδομάδες τώρα. Τρεις βδομάδες!

Τρεις βδομάδες που ένα εικοσάχρονο αγόρι, ο Νίκος Ρωμανός, αναμετριέται με την πείνα και το θάνατο όχι για τίποτ’ άλλο παρά για το αυτονόητο και πιο ευγενές δικαίωμά του: το δικαίωμά του να μορφωθεί.

Τρεις βδομάδες που βυθίζεται μόνος του μες στην σιωπή (μέχρι δυο μέρες πριν) των ιλουστρασιόν καναλιών, που τον ήθελαν μόνο για «τρομοκράτη».

Τρεις βδομάδες που η ακροδεξιά κυβέρνηση  Σαμαρά-Βενιζέλου τον βλέπει απαθής να σβήνει, ξερνώντας πάνω του όλο το μίσος, όλη την αποστροφή που νοιώθει για καθετί που σχετίζεται με τα λαϊκά κινήματα και τους κοινωνικούς αγωνιστές. Το ίδιο μίσος που νοιώθουμε, με άλλον τρόπο είναι η αλήθεια, κι όλοι εμείς χρόνια τώρα…

Φυλακισμένος από τα 20…; για τη ληστεία στο Βελβεντό, ο Νίκος Ρωμανός υπήρξε το ζωντανό αποτέλεσμα μιας κρατικής δολοφονίας: εκείνης του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα, το 2008 στην Αθήνα. Κολλητός του φίλος ήτανε ο Αλέξης, τον κρατούσε στα χέρια του την ώρα που ξεψυχούσε. Ένα 15χρονο παιδί τότε, που γεύτηκε όλη τη σκληρότητα του κρατικού μηχανισμού.

Είναι χρέος μας ως ανθρώπων να υπερασπιστούμε τη ζωή και ενός νέου παιδιού.Είναι χρέος μας ως εκπαιδευτικών να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά του στη μόρφωση. Για να συνεχίσει η μόρφωση να αποτελεί παράθυρο ελευθερίας και πεδίο διαμόρφωσης των ανθρώπων, ακόμη και στη φυλακή..

Είναι χρέος μας ως πολιτών να παλέψουμε για την ανατροπή αυτή της αποθηριωμένης κυβέρνησης, που αντιμετωπίζει τους (πολιτικούς) κρατούμενους ως ομήρους μηδενικών δικαιωμάτων.  Για να μη βρεθούμε αύριο εμείς στη θέση του.

Για να επανέλθουν στο πολιτικό λεξιλόγιο έννοιες όπως δημοκρατία, δικαιοσύνη, ανθρωπισμός, ηθική.   Για να νικήσει το φως!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας, για τον κίνδυνο της υγείας των οποίων ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

 Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  TΡΑΝΟΣ                         ΓΙΑΝΝΗΣ  ΛΑΘΗΡΑΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

kentro ygeias palama
Εικονικοί εμβολιασμοί: Απολύθηκαν η υπάλληλος και η νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας
Απολύθηκαν η υπάλληλος και η νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας που εμπλέκονταν στην υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών - Μέχρι σήμερα...
Εικονικοί εμβολιασμοί: Απολύθηκαν η υπάλληλος και η νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας