Thumbnail
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

         elme-alzefy.blogspot.com//[email protected]

           Άνω Λιόσια, 24/10/14,

Ψήφισμα συμπαράστασης στους φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους στο ΕΚΠΑ

Το ΔΣ υιοθετεί το ψήφισμα που ακολουθεί και το οποίο παρουσίασε ο Σύλλογος ΠΕ Κ. Σωτηρίου.

Ήδη από την αρχή της φετινής ακαδημαϊκής  χρονιάς η Κυβέρνηση, ο Υπουργός Παιδείας αλλά και οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ φρόντισαν να δείξουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως αντιλαμβάνονται το Πανεπιστήμιο του μέλλοντος. Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου για διαγραφή 180.000 φοιτητών στα τέλη του καλοκαιριού, ο νέος Πρύτανης, Φορτσάκης, δήλωνε ότι θα επικυρωθούν οι απολύσεις διοικητικού προσωπικού, οι διαγραφές φοιτητών και θα προωθηθεί περαιτέρω η ιδιωτική πρωτοβουλία στο Παν/μιο. Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι λεφτά υπάρχουν για τους μεγαλοεργολάβους που αναλαμβάνουν φύλαξη, καθαριότητα και σίτιση με αποτέλεσμα σχολές γεμάτες σκουπίδια αντί για εργαζομένους με μόνιμη και σταθερή δουλειά και φοιτητικές παροχές.

Πριν λίγες μέρες στο ΕΚΠΑ ξετυλίχτηκαν σκηνές που θυμίζουν μελανές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας. Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι με απόφαση των γενικών τους συνελεύσεων θέλησαν να προβούν σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία, ώστε να συντονίσουν τη δράση τους και να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και την εργασία με δικαιώματα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες είχαν στρατοπεδεύσει γύρω από το κτίριο. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και την επόμενη μέρα, με τους υπαλλήλους του Ιδρύματος να κρατούνται επί της ουσίας όμηροι στον ίδιο το χώρο εργασίας τους  και τους φοιτητές να αντιμετωπίζουν την καταστολή με χημικά και ξύλο από την αστυνομία. Σαν να μην έφταναν αυτά, οι πρυτανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο σε βουλευτές, στο ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού, σε μέλη της Ομοσπονδίας τους, σε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, καθώς και στην Επιθεώρηση Εργασίας. 

Από τα παραπάνω, είναι σαφής η εικόνα που θέλουν να δημιουργήσουν και στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι ανοιχτό για απολύσεις, εργολαβίες- επιχειρήσεις και διαγραφές και κλειστό για τους αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων. Ένα Παν/μιο στο οποίο οι συλλογικές διαδικασίες θα ποινικοποιούνται και θα ισχύει μόνο η βούληση της Κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή που δημιουργείται, είναι επιτακτική ανάγκη να εμφανιστεί το αντίπαλο δέος στα σχέδια της Κυβέρνησης και της Ε.Ε για να υποστηρίξει τους εργαζομένους και τη νεολαία. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις διεκδικήσεις των φοιτητικών συλλόγων και των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

moro - vrefos.jpg
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
Κατά την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης του παιδιού, το ιατρικό προσωπικό εντόπισε ιδιαίτερα ανησυχητικά σημάδια
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
γλώσσα
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναστραμμένη Τάξη στην τάξη των “ιταλικών”: Καινοτόμος εκπαιδευτική δράση
Η δράση έχει θέμα: «Cosa Nostra, ’Ndrangheta, Camorra, Sacra Corona Unita: γλωσσικές, ιστορικές και κοινωνιολογικές εκφάνσεις της Μαφίας»
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναστραμμένη Τάξη στην τάξη των “ιταλικών”: Καινοτόμος εκπαιδευτική δράση
taksi_xristougenna
Μαθητές και εκπαιδευτικοί υποδέχονται τα Χριστούγεννα με γιορτή και πολιτιστικές δράσεις
Το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας διοργανώνει γιορτή για μικρούς και μεγάλους
Μαθητές και εκπαιδευτικοί υποδέχονται τα Χριστούγεννα με γιορτή και πολιτιστικές δράσεις