Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Ψήφισμα Συμπαράστασης

Να δικαστούν  οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί 
του βαρύτατου τραυματισμού της Aγγελικής Kουτσουμπού.

Σχεδόν 5 χρόνια μετά και λίγο πριν την παραγραφή, καλείται να εκδικαστεί, ως τροχαίο ατύχημα, στο Πλημμελειοδικείο Αθήνας, η υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού της Aγγελικής Kουτσουμπού από τον αστυνομικό της ομάδας ΔEΛTA Θ. Ποιμενίδη.

Το Δεκέμβριο του 2009, στη διάρκεια της διαδήλωσης δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, στην πρώτη επέτειο μνήμης και αγώνα για τη δολοφονία του νεαρού μαθητή Γρηγορόπουλου, ομάδα της αστυνομικής δύναμης ΔΕΛΤΑ διεμβολίζει την  διαδήλωση στο ύψος της πλατείας Συντάγματος.

Δεκάδες ήταν οι τραυματίες και οι συλληφθέντες. Σοβαρότερα τραυματίστηκε η Aγγελική Kουτσουμπού, στέλεχος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (EEK), αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα, που μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου συνελήφθη και βασανίστηκε από τη χούντα του Iωαννίδη.

Από το κτύπημα της μοτοσικλέτας και το ρόπαλο του συνοδηγού αστυνομικού παρ’ ολίγο να χάσει τη ζωή της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κώμα, όπου διαγνώστηκε «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση -υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδής αιμορραγία, θλάση εγκεφάλου, ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας και σπάσιμο όλων των εμπροσθίων αριστερών πλευρών»

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου συγκάλυψε το έγκλημα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πεταλωτή, να δίνει γραμμή στην δικαιοσύνη χαρακτηρίζοντας «τροχαίο ατύχημα» την υπόθεση!

H απόπειρα των κρατικών αρχών και των κυβερνήσεων να «θάψουν» και εν συνεχεία να υποβιβάσουν την βάρβαρη, δολοφονικού τύπου επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών σε τροχαίο ατύχημα, δεν πρέπει να περάσει.

Όταν ένα από «τα κορίτσια της βροχής» του αντιδικτατορικού κινήματος, υφίσταται την ωμή και βάρβαρη βία από κρατικά όργανα καταστολής, κανένας δεν μπορεί να μένει σιωπηλός. Η υποβάθμισή αυτής της υπόθεσης σε «τροχαίο ατύχημα» και η ενδεχόμενη παραγραφή της, ενισχύει αντικειμενικά και ενθαρρύνει το ναζιστικό παρακρατικό βραχίονα.

Οι αγωνιστές εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι πολίτες, οι σκεπτόμενοι άνθρωποι πρέπει να κινητοποιηθούν.

Απαιτούμε:

  • Να δικαστεί ο αστυνομικός Θ. Ποιμενίδης και όλοι οι φυσικοί αυτουργοί του βαρύτατου τραυματισμού της Aγγελικής Kουτσουμπού.
  •  Να δικαστούν οι ηθικοί αυτουργοί και πολιτικά υπεύθυνοι της βάρβαρης καταστολής και πρώτα πρώτα ο Xρυσοχοΐδης, που παίζοντας τα πολιτικά «αντιτρομοκρατικά» του παιχνίδια δεν δίστασε να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή ανθρώπων.
  •  Να εκδικαστεί η μήνυση που έχει υποβάλει ο γιατρός σ. Δημήτρης Γεωργίου, που ενώ έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στην τραυματισμένη Aγγ. Kουτσουμπού φωνάζοντας «είμαι γιατρός, έχω πολυτραυματία, ειδοποιήστε το A΄ Βοηθειών» δέχθηκε χτυπήματα που του μαύρισαν το σώμα και άφησαν μισοπαράλυτο το δεξί του χέρι.
  •   Να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες διαδηλωτές και πρώτα πρώτα ο οικοδόμος Θάνος Zαμπέτης, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στις 7 Οκτωβρίου. O Θ. Zαμπέτης τιμωρείται γιατί είναι ο άνθρωπος που κράτησε τη μοτοσικλέτα του αστυνομικού και έχουμε τώρα επώνυμους δράστες.



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

         ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ     Μαρούσι 13 – 10 – 2014
Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5                Αρ. Πρ. : 155

Τ.Κ.  15124 Μαρούσι

Τηλ. & Fax: 210 8020788                Προς: Μέλη Συλλόγου Μας

  Πληροφορίες: κα Καββαδία Φ.           Κοινοποίηση: 1.Δ. Ο. Ε.     

Δικτυακός τόπος:             2.  ΑΔΕΔΥ

http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr   

3. Σύλλογοι Π.Ε.

 

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γραφομ
Η γραφομηχανή ως το απόλυτο «αντίδοτο» στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Ενώ ο κόσμος συζητά για την κυριαρχία της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), η καθηγήτρια Γκριτ Ματίας Φελπς επιλέγει μια ριζοσπαστική οπισθοδρόμηση, τη χρήση...
Η γραφομηχανή ως το απόλυτο «αντίδοτο» στην Τεχνητή Νοημοσύνη
ψώνια από το σούπερ μάρκετ με Market Pass
Ποντικοφάρμακο σε παιδικές τροφές – Πρώτο κρούσμα σε σούπερ μάρκετ στην Αυστρία
Η HiPP αντέδρασε ακαριαία, προχωρώντας σε μαζική ανάκληση παρτίδων, εστιάζοντας κυρίως στα γεύματα που περιέχουν πατάτες και καρότα
Ποντικοφάρμακο σε παιδικές τροφές – Πρώτο κρούσμα σε σούπερ μάρκετ στην Αυστρία
η είσοδος σε κτήριο του ΕΦΚΑ με λογότυπο
Μπαράζ πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 1,3 δισ. ευρώ σε 2,6 εκατομμύρια δικαιούχους
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συνολικά 1.366.334.452 ευρώ πρόκειται να πιστωθούν στους λογαριασμούς 2.666.941 δικαιούχων, καλύπτοντας ένα ευρύ...
Μπαράζ πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 1,3 δισ. ευρώ σε 2,6 εκατομμύρια δικαιούχους