Δέσμευση Λοβέρδου στη Βουλή για αλλαγή στο Πειθαρχικό Δίκαιο των εκπαιδευτικών -έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ για τη λειτουργία των ολοήμερων δημοτικών σχολείων
Του Γιάννη Αμανατίδη

Τη δέσμευσή του για άμεση αλλαγή στο Πειθαρχικό Δίκαιο των εκπαιδευτικών και τη θεραπεία της διάταξης που προβλέπει αδιακρίτως τη θέση σε αυτοδίκαιη αργία, εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Α. Λοβέρδος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιάννη Αμανατίδη κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις». Παράλληλα, η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης σε έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις και επισημάνσεις του βουλευτή αναφορικά με την αναστάτωση που επικρατεί στα σχολεία για την υπέρβαση του διδακτικού ωραρίου και την κάλυψη των κενών στο πρωινό πρόγραμμα.

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος, απαντώντας στον κ. Αμανατίδη , αναγνώρισε την αναγκαιότητα αλλαγής του πειθαρχικού δικαίου που αφορά τους εκπαιδευτικούς, ανακοινώνοντας την ανάθεση της επεξεργασίας του θέματος σε ομάδα νομικών συμβούλων του Υ.ΠΑΙ.Θ., ώστε να γίνει διάκριση μεταξύ των πειθαρχικών αδικημάτων που με βάση το υπάρχον νομικό πλαίσιο αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, οδηγώντας σε πολλές περιπτώσεις αδίκως, εκπαιδευτικούς σε αυτοδίκαιη αργία. Μάλιστα, δεσμεύτηκε η τροποποίηση του νομικού πλαισίου να γίνει άμεσα σε επόμενο σχέδιο νόμου της αρμοδιότητάς του.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των θέσεων σε αυτοδίκαιη αργία εκπαιδευτικών με προσχηματικό κατηγορητήριο στη βάση του νέου Πειθαρχικού Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ιδιαίτερα της ασαφούς και πολλαπλά ερμηνευόμενης διάταξης για "ανάρμοστη συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας", έχει επανειλημμένως τεθεί στην ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με ερωτήσεις και άλλες παρεμβάσεις με αφορμή  πολλαπλά κρούσματα που έχουν σημειωθεί ανά την επικράτεια .

Αθήνα, 03 Σεπτεμβρίου 2014Στην Ελλάδα των ληγμένων τροφίμων που πρέπει να καταναλώσουμε, των ενεχυροδανειστηρίων, των μισθωτών και των συνταξιούχων που ο μισθός τους και η σύνταξή τους δεν φτάνει για το πρώτο πενθήμερο, των αστέγων, των παιδιών που λιποθυμούν, η Κυβέρνηση αυτή δεν πρέπει να έχει κανένα μέλλον. Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας με τους αγώνες τους δεν θα επιτρέψουν τη συνέχιση αυτής της πολιτικής.
Κύριοι της Κυβέρνησης και της Συγκυβέρνησης, όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο πιο λίγες θα είναι και οι καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα μας. Σε αυτό θα συμβάλουμε σαν ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο με όλες μας τις δυνάμεις και μέσα και έξω από τη Βουλή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
 
Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης - ΣΥ.ΡΙΖ.Α 
 
Εγνατίας 76, 546 24 Θεσσαλονίκη 
Τηλ.: 2310 271650, Φαξ: 2310 271653
 
Μητροπόλεως 1, 105 57 Αθήνα 
Τηλ.: 210 323 9356, Φαξ: 210 370 9620
 
 
 
 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

ΟΛΜΕ: Συναντίληψη με ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σχολεία
ΟΛΜΕ: Συναντίληψη με ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σχολεία
Συνάντηση Τσίπρα, Φίλη, Τζούφη με το ΔΣ της ΟΛΜΕ για το άνοιγμα των σχολείων και τις θέσεις της ΟΛΜΕ για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση
ΟΛΜΕ: Συναντίληψη με ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σχολεία