Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής "Ο Σωκράτης": Τα σεμινάρια της ντροπής ακυρώθηκαν
Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής "Ο Σωκράτης"

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.  AN. ΑΤΤΙΚΗΣ

«Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

ΤΑ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ  ΤΗΣ  ΝΤΡΟΠΗΣ  ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» :

1.      χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους που πήραν μέρος στους πρωϊνούς αγωνιστικούς αποκλεισμούς των σχολείων -  επιμορφωτικών κέντρων, μετά το κάλεσμα του Συλλόγου. Η κινητοποίηση ήταν μαζική κι αποτελεσματική, παρά το γεγονός ότι τα σεμινάρια ανακοινώθηκαν την τελευταία στιγμή και χωρίς εγγραφη πρόσκληση προς τους Διευθυντές, με σκοπό να μην ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και να μην προλάβουν ν’αντιδράσουν. Κανένα σεμινάριο δεν έγινε ούτε στο Μενίδι ούτε στο Ολυμπιακό Χωριό ούτε στη Δροσιά  ούτε σ΄ ολόκληρη την Αττική. Ο «χάρτης» συμπληρώθηκε: πουθενά στη χώρα δεν μπόρεσαν να κάνουν σεμινάρια αξιολόγησης για τους Διευθυντές, απ΄ τη Χίο μέχρι την Αμαλιάδα κι απ΄ τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Η αξιολόγηση δεν περνά πουθενά. Δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εκπαιδευτικών.

2.      Χαιρετίζει τους  γονείς και άλλους εργαζόμενους που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική του «νέου σχολείου» και της αξιολόγησης, υπερασπιζόμενοι τη μόρφωση και τη δημόσια δωρεάν παιδεία για τα παιδιά τους.

3.      Χαιρετίζει την ηχηρή απουσία των συνάδελφων Διευθυντών από τα σεμινάρια, δείχνοντας με τη σημερινή στάση τους την αντίθεσή τους στον τρόπο μεθόδευσής τους αλλά και στην ιδια την αξιολόγηση. Η αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση είναι ομόφωνη και συντριπτική. Οι Διευθυντές υπεράσπισαν την αξιοπρέπειά τους κι είπαν το δικό τους «όχι».

4.      Καταγγέλει την  παρουσία της … αστυνομίας σε σχολεία άλλων περιοχών κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης της απεργίας για την ακύρωση του σεμιναρίου. Δεν έχει θέση η αστυνομία σε μια κινητοποίηση εκπαιδευτικών. Η απόπειρα τροκράτησης των συναδέλφων, των εργαζομένων και των συλλόγων τους θα πέσει στο κενό.

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

- Την Πέμπτη 19/6, στις 7.30 π.μ,  δεύτερη μέρα των σεμιναρίων, θα είμαστε πάλι όλοι εκεί: Στο 3ο Δ. Σχολείο Αχαρνών, στο 26ο Δ. Σχολείο Αχαρνών (Ολυμπιακό Χωριό) και στο 1ο Δ. Σχολείο Δροσιάς. Να είμαστε ακόμα περισσότεροι για την επιτυχία του αγώνα μας!

- Δε συμπληρώνουμε τις φόρμες της αξιολόγησης.

- Παίρνουμε αποφάσεις απόρριψης της αυτοαξιολόγησης στους Συλλόγους διδασκόντων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ενεργοποιεί τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΔΟΕ για τους Διευθυντές και την 3ωρη στάση εργασίας για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ.

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

Ευθυμίου Θανάσης

Χούτα Δέσποινα

Σφυρή Μαρία

Στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών (Ολυμπιακό χωριό)

Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης

Τρίμπος Δημήτρης

Μουστάκας Μιχάλης

Στο 1ο Δημοτικό Δροσιάς

Παπαιωάννου Βάσω

Καρακάση Άννα

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

(3ο , 26ο ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ 1ο ΔΡΟΣΙΑΣ) ΣΤΙΣ 7.30 Π.Μ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ­- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ  ΑΓΩΝΕΣ!

ΤΟ Δ.Σ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Το νέο Μηχανογραφικό και τα νέα Τμήματα για τους υποψήφιους